Rata de incidenţă zilnică a trecut de 1.000 pentru prima dată în Spania

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Fotografie creată de Martin Lopez, de la Pexels
Fotografie creată de Martin Lopez, de la Pexels

În ciuda unei rate de vaccinare de aproximativ 80%, Spania va încheia 2021 cu una dintre cele mai ridicate incidenţe a cazurilor de coronavirus în Europa, notează vineri DPA.

Numărul de noi infecţii la 100.000 de locuitori în 24 de ore a urcat la 1.086, a anunţat joi noapte Ministerul Sănătăţii din Madrid, prima dată când a fost depăşit pragul de 1.000, scrie Agerpres. 

La mijlocul lunii octombrie, Spania încă înregistra o rată de incidenţă anuală pe şapte zile de aproximativ 18.

Între timp, autorităţile susţin că situaţia din spitale este încă în mare măsură sub control şi datorită ratei ridicate de vaccinare, în timp ce vaccinul asigură în majoritatea cazurilor o infecţie fără simptome sau o evoluţie mai uşoară a bolii.

Cel mai recent, 8,8% din toate paturile de spital şi 19% dintre toate paturile la terapie intensivă în Spania erau ocupate de pacienţi cu COVID-19. Aceste cifre sunt de asemenea în creştere, dar mai degrabă încet.

A scurtat în această săptămână durata izolării



Pe fondul numărului în creştere rapidă a cazurilor, Spania a scurtat în această săptămână durata izolării după infecţie fără simptome - şi chiar şi cu simptome uşoare - de la 10 la şapte zile. Aceasta se aplică de asemenea cazurilor suspecte care nu au fost vaccinate.

Reducerea a fost cerută de mai multe guverne regionale şi antreprenori. Scopul este de a preveni întreruperile serviciilor de bază precum spitalele şi transportul public dacă prea mulţi angajaţi sunt forţaţi să intre în carantină.

Pentru a controla pandemia, masca în exterior a devenit din nou obligatorie la nivel naţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel