Răsturnare de situaţie la Cancun! S-a aflat de unde a venit ordinul de reţinere a celor 200 de români pe aeroport

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Digi 24
Sursa foto: captură Digi 24

Soluţionarea situaţiei celor peste 200 de români care au fost reţinuţi pe aeroportul mexican Cancun este, în mare măsură, rodul eforturilor întreprinse de Ionuţ Vâlcu, ataşatul cu afaceri ad interim al Ambasadei României în Statele Unite Mexicane.

Asta, în condiţiile în care România nu are un ambasador numit în Mexic

Din acest motiv, intervenţia la nivel diplomatic în favoarea românilor reţinuţi la Cancun a întârziat: neavând titlul diplomatic corespunzător, Vâlcu nu a putut face demersurile la îndemâna unui ambasador, a dezvăluit, duminică, la Subiectiv, omul de afaceri român Cornel Tăbăcaru, aflat în Costa Rica.

Potrivit lui Tăbăcaru, Ionuţ Vâlcu a zburat până la Cancun pentru a lua legătura în mod direct cu românii reţinuţi pe aeroport. Lui i s-ar datora faptul că şederea la hotel a românilor care au decis să-şi continue vacanţa după ce li s-a permis accesul în ţară a fost prelungită cu numărul de zile în care aceştia au fost blocaţi pe aeroport.

 

Tăbăcaru: „Ordinul de reţinere a românilor pe aeroport a fost dat de serviciile secrete”

 

De asemenea, însărcinatul cu afaceri ad interim l-a contactat, în ţară, pe ministrul român de externe, Bogdan Aurescu. Acesta a luat, la rândul său, legătura cu omologul din guvernul mexican.

„Ministrul de Externe mexican, cel mai puternic om din guvern, a spus că ordinul de reţinere a românilor pe aeroport a fost dat de serviciile secrete”,  a menţionat Tăbăcaru.

În pofida speculaţiilor presei, cei cinci cetăţeni români disimulaţi printre turişti, care au stat la baza „alertei colective de securitate migratorie”, nu ar avea legătură cu cartelul de falsificatori de carduri din Cancun, condus de românul Florian Tudor, zis Rechinul.

Alerta de securitate declanşată de cei cinci români - care au fost returnaţi - are legătură cu traficul de persoane la frontiera dintre Mexic şi SUA. Concret, cei cinci ar fi urmat să treacă în SUA cu ajutorul călăuzelor.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel