RĂSTURNARE de situație în cazul românului care a ucis cu sânge rece o bătrână în Irlanda. Iordache fugea de poliția din Anglia

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Alexandru Iordache, românul care a șocat Irlanda după ce a ucis cu sânge rece o bătrână, fugea de poliția din Anglia. 

Alexandru Iordache (46 de ani) a pledat vinovat pentru asasinarea văduvei Rosa Hanrahan, în vârstă de 78 de ani, la domiciliul ei din New Street, Thomondgate, Limerick, Irlanda, în decembrie 2017. La termenul procesului de miercuri, 9 iunie, s-a aflat că Alexandru și Eugen Iordache fugeau din Anglia, unde erau căutați pentru o serie de furturi, atunci când primul a ucis-o pe Rosa Hanrahan.

Alexandru Iordache și fratele său fugeau din Anglia, după ce au comis o serie de furturi

 

Noi detalii ies la iveală în cazul celor doi români. În martie 2018, poliția din Sussex a lansat un apel pentru obținerea unor informații cu privire la locul unde se aflau cei doi. Aceștia au fost prezenți într-un proces desfășurat la Lewes Crown Court, oferind o adresă din Doncaster. Ambii au recunoscut tentativa de furt a unei genți în Newhaven, în iulie 2016 plus o altă tentativă de furt.

Alexandru Iordache a primit o pedeapsă de 12 luni de închisoare, fiind apoi expulzat, în timp ce Eugen a primit opt ​​luni, cu suspendare.

Alexandru Iordache a fost în cele din urmă extrădat în Irlanda, pe 16 ianuarie 2020, iar poliția l-a arestat pe aeroportul din Dublin și l-a acuzat de asasinarea Rosei Hanrahan.

"Îmi pare rău pentru ce am făcut"

 

Marți, Alexandru Iordache a spus în fața judecătorilor Curții Penale Centrale că "îi pare rău pentru ceea ce a făcut”. El a pledat vinovat acuzației de ucidere, potrivit publicației Sunday World.

Asasinarea lui Rose Hanrahan a provocat un adevărat șoc în comunitatea în care locuia, iar poliția a dislocat efective importante pentru a-l prinde pe ucigaș.

Sora lui Rose, Helen Carmody, a povestit că femeia a fost descoperită moartă pe podeaua camerei sale, cu o eșarfă la gât, de către un alt frate, în dimineața zilei de 15 decembrie.

Ucigașul a intrat în panică, atunci când a intrat în casa acesteia și a găsit-o stând în pijamale și uitându-se la televizor.

"Avea o eșarfă în jurul gâtului, care îi acoperea fața", a declarat Helen. "Presupunem că a fost o spargere. Au intrat prin spatele casei, după ce au făcut o gaură în fereastra bucătăriei" a mai spus femeia.

Iordache a fost identificat prin tehnologia de recunoaștere facială în Europa, după ce a fugit din Irlanda pe un feribot, cu destinația Franța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel