Răsturnare de situație în cazul dublei crime de la Iași: Colete pline cu droguri ajunse la Iași, consumate în vila unde a avut loc masacrul

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Noi detalii apar în cazul dublului asasinat al studenților de la Medicină din Iași. Recent, în joc au intrat și procurorii de la Antidrog, după ce, în cadrul cercetărilor, câțiva martori au precizat că, în vila unde a avut loc masacrul, s-ar fi consumat droguri. 

Detalii noi apar în ancheta dublului asasinat din Moara de Vânt! Surse judiciare au precizat pentru reporterii cotidianului BZI că procurorii de la Antidrog s-ar fi autosesizat după ce unii dintre martorii audiați au precizat că, în vila în care au fost găsite cadavrele celor doi tineri, s-ar fi consumat stupefiante. Mai mult decât atât, s-a discutat chiar despre introducerea în țară a substanțelor interzise.

Acum, oamenii legii trebuie să afle dacă cele spuse de martori se confirmă. De asemenea, rămâne de văzut dacă anchetatorii se vor îndrepta către Ahmed Sami El Bourkadi, studentul care se află acum în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași și este principalul suspect în cazul dublului asasinat.

Cel mai probabil, în următoarea perioadă vor avea loc noi audieri în cazul dublului asasinat de pe Moara de Vânt. Asta, pentru a se stabili dacă se poate vorbi despre trafic de droguri sau nu în această situație. Totuși, un aspect care trebuie luat în calcul este legat de rezultatele de la necropsiile celor două cadavre.

Răsturnare de situație în cazul dublei crime de la Iași

 

Specialiștii de la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași au susținut că, în sângele celor doi tineri descoperiți decedați, nu au fost găsite urme de stupefiante. În sângele Vanesei Burlacu nu a fost găsit alcool, iar, în sângele lui Youssef Jniyah, a fost descoperită o cantitate mică. Chiar și așa, oamenii legii au aflat că mai mulți martori au confirmat că, în trecut, s-ar fi consumat substanțe interzise aduse de peste hotare. Acum, urmează a se vedea dacă aceste informații se confirmă sau nu. Cert este că anchetatorii vor audia mai multe persoane, pentru a stabili adevărul legat de aceste date noi.

Cei doi tineri îndrăgostiți au fost găsiți morți, în urmă cu o lună, într-o vilă dintr-un cartier rezidențial din Iași.

Studentul marocan și prietena lui din Iași, care au fost uciși, locuiau cu chirie într-o vilă din Iași. Polițiștii și procurorii au mers la locul crimei, pentru a preleva probe, inclusiv mostre ADN.  Medicii legiști au finalizat necropsia în cazul tinerei de 23 de ani, dar și a studentului marocan în vârstă de 25 de ani.

„Persoana de sex feminin prezenta 33 de plăgi înțepat-tăiate, iar persoana de sex masculin prezenta 17 plăgi înțepat-tăiate cu atingerea organelor vitale. Dispunerea lor părea aproape identică, deci primele păreau cam la fel. Moartea este violentă, consecutiv multiplelor plăgi”, a declarat Diana Bulgaru, director IML Iasi.

„S-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. Descoperirea a fost făcută de către organele de poliție care au fost informate cu privire la posibila dispariție a tânărului student care în cursul zile de 10 decembrie ar fi trebuit să ajungă cu avionul la Bruxelles. Cadavrele prezentau urme de violență, iar în imobil s-au identificat urme de ardere”, a menționat prim procuror Mihaela Apostol, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. 

Continuarea, pe BZI.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel