Răspunsul primit de o româncă după ce a cerut paşaport pentru fiica minoră: „Trebuie să vină la sediu şi tatăl mort“

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Român arestat în Germania cu 100.000 de euro falși ascunși în valiză. Se întorcea din Italia / Pasaport
Român arestat în Germania cu 100.000 de euro falși ascunși în valiză. Se întorcea din Italia / Pasaport

Un document ajuns viral pe reţelele de socializare a stârnit reacţii dure la adresa angajaţilor Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte din Bucureşti. Aceştia au dat un răspuns halucinant unei femei care a solicitat să-i fie eliberat un paşaport simplu electronic pentru copilul său.

Conform documentului care poartă semnătura comisarului de poliţie Porojan Petre Claudiu, femeia a solicitat paşaportul pentru fiica sa minoră pe data de 14 august 2020. Lenuţa Dumitru a depus la dosar toate actele necesare eliberării paşaportului inclusiv taxa de achitare a acestuia.

„Vă aducem la cunoştinţă faptul că cererea de eliberare a paşaportului simplu electronic, depusă la data de 14.08.2020, pentru fiica minoră, a fost respinsă întrucât în conformitate cu prevederile art. 9 alin. 1 lit. b) şi c) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, aprobate prin HG nr. 94/2006, cu modificările şi completările ulterioare: cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi a paşapoartelor simple temporare sunt acceptate numai dacă îndeplinesc următoarele condiţii: b) datele înscrise corespund cu datele din documentele care însoţesc cerere; c) sunt însoţite de toate documentele corespunzătoare cerute potrivit prezentelor norme metodologice. În cazul dumneavoastră, în urma verificărilor efectuate a rezultat că tatăl minorei figurează ca fiind decedat, situaţie în care sunt necesare verificări suplimentare, inclusiv prezentarea acestuia la sediul serviciului nostru”, se arată în documentul oficial.  

 

„În ce ţară trăim, oameni buni?”

 

Documentul a fost publicat pe reţelele de socializare, iar ultimul paragraf a stârnit numeroase reacţii.

„Ferească Dumnezeu! În ce ţară trăim, oameni buni?”, a întrebat Alina Angheloiu din Craiova.   

„Adică femeia a rămas singură, a cerut paşaport pentru fetiţă şi ei ce au răspuns? Trebuie să vină la sediu şi tatăl mort. Cum poţi să - ţi pui parafa pe un astfel de document?... Au nevoie de oameni vii, doar vin alegerile...” au scris cei mai mulţi dintre cei care au văzut documentul.  

Deşi documentul a fost distribuit de sute de oameni până la această oră, conducerea Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Bucureşti nu a dat publicităţii niciun comunicat în care să explice cum s-a ajuns la o astfel de situaţie, informează Adevărul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel