Rareș Bogdan se pregătește să devină ministru: „Voi intra în Guvernul României să stau la masă cu Ciolacu“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, anunță că va renunța la mandatul de europarlamentar și va intra în Guvernul României. Acest lucru se va întâmpla în a doua rotație, când premier va fi președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Rareș Bogdan a anunțat, joi seara, la Digi 24, că în 2023 va renunța la mandatul de europarlamentar. De asemenea, a criticat discursul lui Marcel Ciolacu de la investirea guvernului Ciucă.

”Aroganțele nu au ce căuta într-o coaliție. Nu e un discurs pentru un guvern din care PSD face parte. Cred că a încurcat discursurile. Rog ca data viitoare colegii mei din PNL să reacționeze. Îi dojenesc pe colegii mei parlamentari că nu au reacționat”, a spus Rareș Bogdan la Digi 24.

El a anunțat că în 2023, când se va produce rotația guvernamentală, va deveni ministru. ”Pe 25 mai 2023 veți fi cu mine în guvern, pe un portofoliu pe care nu vi-l pot spune acum. Aroganțele nu au ce căuta într-o coaliție.

Voi sta la masă cu Marcel Ciolacu pentru a mă asigura că lucrurile vor fi așa cum trebuie. Voi intra în Guvern pe un post pe care nu pot să vi-l dezvălui încă. (...) Da, peste un an și jumătate renunț la mandatul de europarlamentar pentru a intra în Guvernul României. Și mai sunt și alți doi colegi”, a spus Rareș Bogdan.

PSD și PNL au stabilit că vor roti premierul în cei 3 ani care au mai rămas până la alegerile generale. Potrivit înțelegerii, până la 1 iunie 2023 Nicolae Ciucă (PNL) ar trebui să demisioneze pentru a se instala Guvernul condus de Marcel Ciolacu (PSD).

Rareș Bogdan despre ruptura de USR

 

În ceea ce privește negocierile cu USR, Rareș Bogdan a declarat că acestea au fost rupte după criticile venite la adresa lui Cîțu.

„Cu USR aveam o majoritate extrem de redusă, cei 18 parlamentari plecați ne-au plecat, faptul că noi avem doar 116 de parlamentari, USR are 88 de parlamentari, UDMR are 30 de parlamentari, iar grupul de minorități a declarat că nu mai susține o guvernare alături de USR.

Asta nu înseamnă că tot ce am spus față de PSD s-a schimbat între timp. Eu consider că în momente de cumpănă pentru țara noastră, liderii trebuie să fie oameni de stat și să nu aibă orgolii.

Prima discuție de formare a unui Guvern a fost cu USR, au fost elaborate lucruri care nu au funcționat, ne-am spus ce aveam de zis și am înghețat disputa pe premier, acolo am intrat în dispută. Din păcate a doua zi au venit atacuri la adresa domnului Florin Cîțu, primul a venit din partea lui Dacian Cioloș și a trebuit să negociem cu PSD”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel