Rares Bogdan: Jocuri de Putere în Parlamentul European. Este absolut INCREDiBIL!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Europarlmentarul liberal Rareș Bogdan, aflat la Bruxelles, vorbește despre jocurile de putere din Parlamentul European.

În aceste zile, la Bruxelles sunt discuţii extrem de aprinse pentru numirile în funcții de conducere. Despre acestea vorbește și Rareș Bogdan în mai multe postări pe pagina lui de Facebook.

"Negocieri tari. Fara precedent. Macron si Sanchez, adica Franta si Spania blocheaza in acest moment toate negocierile. Cel mai mare grup din Parlamentul European, PPE, 181 de eurodeputati sunt in spatele lui Manfred Weber, prietenul Romaniei si prietenul meu. 183 de deputati votati de 40 de milioane de cetateni europeni din cei 201 de milioane care au votat. Macron a pierdut alegerile in tara sa, insa cu doar 22 de alesi vrea sa controleze un Parlament de 751 de eurodeputati si o Europa intr-o stare complicata. Este absolut INCREDiBIL", scrie Rareș Bogdan.

Liberalul explică faptul că Franța și Spania blochează discuțiile pentru toate funcțiile de conducere din Parlamentul European, și motivul pentru care România are nevoie de voci puternice în organismele internaționale.

"Jocuri de Putere în Parlamentul European. E o cursă infernală pentru protejarea publicului, cursă la care participă 28 de state. Ok, să vă explic acum pe scurt de ce sunt cruciale negocierile din aceste zile din Bruxelles. Spuneam anterior că Franța și Spania blochează discuțiile pentru toate funcțiile de conducere din Parlamentul European. Implicit, toate funcțiile din instituțiile europene. De ce ne interesează asta? Deoarece se stabilesc polii de putere și influență pentru câțiva ani în care se vor decide lucruri care pot fi devastatoare pentru unii: banii pentru Politica Agricolă Comună, fondurile de coeziune, etc. Adică simplu: cât se taie. Există propuneri de tăieri masive, iar Franța va folosi toate pârghiile și influența pe care o va obține pentru a-și proteja cetățenii. Simplu. De asta e vital ca România să ceară mult și să aibă voci puternice", a mai scris liberalul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel