Rareș Bogdan: „Marea preocupare a PSD a fost ca numirea managerilor de spitale să se facă de către baronii locali”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Rareș Bogdan
Sursa foto: Facebook @Rareș Bogdan

Eurodeputatul Rareș Bogdan susține că, în momentul în care Guvernul și Președintele au prelungit starea de urgență în România, „marea preocupare a celor din PSD”, în Parlament, a fost să modifice actul normativ emis de cabinetul liberal, „în ideea în care nu erau de acord ca spitalele din subordinea consiliilor județene să aibă manageri numiți de către Ministerul Sănătății, ci să continue numirea lor de către baronii locali”.

„Eu vă spun că îmi amintesc de acel moment 20 mai – 20 mai nu duminica prostului de acum 30 de ani, ci 20 mai de anul acesta, momentul în care colegii mei din Guvern, împreună cu Președintele, au venit cu prelungirea stării de urgență și atunci marea preocupare a celor din PSD, în Parlament, a fost să modifice hotărârea de Guvern Orban, ordonanța de urgență dată de Guvernul Orban, în ideea în care nu erau de acord ca spitalele din subordinea consiliilor județene să aibă manageri numiți de către Ministerul Sănătății, ci să continue numirea lor de către baronii locali.

Citește și Germania. Medic român, reacție dură după incendiul din Neamț: „Plecaţi toţi acasă! Lăsaţi România în pace!”

La vremea aceea, PSD, care are astăzi undeva la 19 sau 20 de președinți de consilii județene, avea 27 de președinți de consilii județene. Atunci bătălia lor a fost tocmai pentru că drenarea banilor prin sistemul de sistemul de sănătate publică, prin intermediul spitalelor, este o realitate, iar președinți de consilii județene, baroni locali, au făcut acest lucru și îl fac”, a declarat eurodeputatul Rareș Bogdan, duminică seară, în direct la B1 TV.

Citește și Soţia lui Cătălin Denciu, medicul care a intrat în salonul groazei de la Neamţ: „Nu vreau un erou, vreau un soţ, un tată”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel