Rareş Bogdan: "Justiţia l-a dus pe Iliescu unde trebuia. România încă nu s-a făcut bine"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Rares Bogdan captura Digi24
Rares Bogdan captura Digi24

"Ion Iliescu trebuia să ajungă de mult în faţa justiţiei", este de părere Rareş Bogdan.

Candidatul PNL pentru europarlamentare a comentat evenimentele principale de astăzi, după ce Ion Iliescu și Gelu Voican Vociulescu au fost trimişi în judecată, în dosarul Revoluției.

„Așteptăm de 30 de ani acest lucru pentru că nimeni nu poate justifica de ce au murit oameni după data de 22 decembrie, ora 12:30, când Ceaușescu se ridica de pe CC cu celebrul elicopter. Încă nu reușim să înțelegem de ce a trebuit să moară oameni, de ce au apărut celebrii teroriști, de ce au tras românii unii în alţii. Sunt lucruri pentru care Ion Iliescu trebuie să răspundă chiar dacă e foarte târziu, e bine că se întâmplă acest lucru. Așa cum a fost în cazul Vişinescu şi Ficior. Este extrem de bine că în sfârşit justiţia reuşeşte să îl ducă pe Ion Iliescu acolo unde trebuia dus de mult timp.

Din păcate, sângele de atunci și tot ceea ce s-a întâmplat, nefiind cunoscut total, neavând încă vinovații pentru măcelul de atunci, avem astăzi o mulțime de neocomuniști, de neobolșevici în spațiul public, în funcţii publice. Și poate cel mai elocvent exemplu este CCR care miercuri ne poate da o lovitură fatală pentru ceea ce înseamnă România următorilor ani şi ani de zile", a declarat Rareş Bogdan, la Digi24.

 

Rareş Bogdan: Am revăzut imaginile pe 10 august

 

Fostul jurnalist susţine că PSD nu s-a dezlipit total de Ion Iliescu, aşa cum nu au dispărut din funcţiile publice nici "neocomuniştii".

"S-au lepădat la un moment dat, după care făceau din nou apel la ayatollahul suprem. Ei se închină în cont la Ion Iliescu, la Gelu Voican Voiculescu, la cei care în anii 90 care băteau oameni pe stradă că aveau ochelari, celebra doamnă în rochie albastră. Numai că imaginile acelea le-am revăzut în 10 august. Noi am văzut imaginile din 13-15 iunie, după care le-am revăzut la 29 de ani, în 10 august. Toate comportamentele s-au prelungit, din păcate, zeci şi zeci de ani. România încă nu s-a făcut bine. E încă prezent germenul acesta al bolșevismului, al comunismului. De asta trebuie o dată rupt de trecut. Trebuie să ne gândim la o Românie europeană. Nu o Românie care strânge periculos de mult legăturile cu Rusia, cu China, cu practicile lui Erdogan. Periculos de mult", a mai spus Rareş Bogdan, la Digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel