Rareș Bogdan, apel către români și companii: închideți de urgență conturile la Erste și Raiffeisen

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

După ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen, eurodeputatul Rareș Bogdan a făcut un apel către români și compniile românești: să închidă conturile deschise la Raiffeisen și Erste.

Eurodeputatul liberal Rareș Bogdan a făcut un apel către companiile românești de stat să închidă conturile deschise la Erste Bank și Raiffeisen și să le mute la bănci.

„Cer companiilor românești să-și nchidă conturile de la Raiffeisen și de la Erste pentru că comportamentul Austriei a fost unul sfidător, revoltător, agresiv și nesimțit la adresa României. (...) Voi solicita celor din consiliile de administrație din companiile mari ale României, care au conturi în momentul acesta și rulează bani prin Raiffeisen și prin Erste Bank să închidă de urgență conturile respective și să multe la companii din țări care au fost alături de România, adică la bănci din România, din Franța, din Belgia, din Luxemburg, Germania.

Germania a făcut un joc admirabil pentru România și a amenințat cu blocarea Croației. Belgia la fel, Luxemburg la fel. Același lucru l-a făcut Franța care  mi-a amintit de marea Franță a secolului XIX. Franța și Germania au fost impecabile cu România și vreau să le mulțumesc și ambasadorilor români de la București și tuturor cetățenilor Francezi prezenți în Români. 

Îi rog pe români să ia ca atare ca o jignire impardonabilă  a Austriei față de România modalitatea în care s-a comportat astăzi. (...) Am văzut ieri un individ care atunci când vorbea de România, vorbea scrâșnind din dinți. Acest cancelar Nehammer este de o agresivitate și de o ură (.r. la adresa României) ... am întrebat dacă i s-a întâmplat ceva în istoria sa, în copilărie...l-o fi bătut vreun copil român la fotbal“, a afirmat prim-vicepreședintele PNL.

„Austria și-a bătut joc de România“, a spus Rareș Bogdan într-o intervenție la Antena 3 CNN

Actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel