Rareş Bogdan, după răbufnirea de pe Facebook: "Riscăm să punem în joc sănătatea oamenilor pe vreme de pandemie"

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Facebook Rareș Bogdan
Facebook Rareș Bogdan

Rareş Bogdan a revenit cu un punct de vedere în care a explicat reacţia virulentă cu privire la aglomeraţia de pe aeroportul din Cluj.

"Reacția mea in cazul muncitorilor sezonieri este motivată deoarce este un risc inclusiv pentru măsurile luate de autorități, deoarece nu poți pretinde ca oamenii sa stea in case când tu permiți să se adune 2000 la un loc și în plină epidemie să le expui sănătatea. Știm bine ca în patologia acestei boli sunt persoane infectate care nu au simptome și pot să transmită virusul și cei cu imunitate mai slabă să ajungă în stare foarte gravă. O altă problemă care apare este cine îi va aduce pe acești oameni acasă peste o lună? De abia ce au fost repatriați unii sezonieri, vor fi abandonați și apoi se va cere statului să-i repatrieze din nou pentru ca multe țări mențin stările de urgență în perioada următoare.

În altă ordine de idei, până de curând se insista pe aducerea românilor în patrie pentru că nu avem forță de muncă, era de lucru și nu aveai cu cine. Acum mulți din Compatrioții noștri sunt aici și printre ei sunt oameni pricepuți și profesioniști. Să le oferim cele mai atractive soluții să nu mai ia calea pribegiei. Și noi avem nevoie de oameni care să muncească și ei au nevoie de o casă, de siguranța că pe lângă casa părinților lor au o șansă să își reconstruiască viața. După ce trece criza oamenii sunt liberi să circule și dacă nu sunt mulțumiți în România să își afle alte oportunități. Suntem în UE și respectăm recomandările Comisiei pentru facilitarea mobilității muncitorilor sezonieri, doar că acestea au fost făcute când in România nu ne confruntam cu situația de AZI. Riscăm să punem în joc măsurile pe care le-am luat și sănătatea oamenilor pe vreme de pandemie", a scris Rareş Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

Cu doar câteva ore înainte de această postare, europarlamentarul a avut o reacţie cu privire la miile de muncitori români care s-au îngrămădit astăzi pe Aeroportul din Cluj-Napoca.

„Izolare sau bataie de joc? Alooooooooooooo????? E Stare de Urgenta!!!!!!!!!!!!!!!! Nu se poate asa ceva! De ce mai tinem oamenii in izolare si cerem distantare sociala daca avem astfel de actiuni???? Suntem nebuni chiar toti in tara asta!!!!!???? Imaginile sunt de ACUM!!! Sunt 2.000 de oameni in Aeroportul Cluj!", a scris Rareş Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Liderul PNL este de părere că lucrătorii agricoli care pleacă acum în alte țări ar trebui „păstrați" pentru a dezvolta agricultura din România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel