Raluca Turcan a EXPLODAT: „PSD continuă batjocura”

Membrii Comisiei pentru buget-finanţe din Camera Deputaţilor au amânat, astăzi, întocmirea unui raport asupra proiectului legislativ pentru aprobarea controversatei OUG 114/2018.

Preşedintele comisiei, Sorin Lazăr, a făcut această propunere de amânare, el explicând că ordonanţa nu poate intra în şedinţa de plen de miercuri, întrucât nici Comisia pentru muncă nu s-a întrunit.

„Avem trei comisii de raport - Comisia de buget-finanţe, Comisia pentru muncă şi cea de IT. Comisia de IT a dat raport de respingere, Comisia de muncă nu s-a întrunit. Deci fără Comisia de muncă oricum nu poate intra în plen mâine. Având în vedere faptul că nici comisiile avizatoare - avem punctele de vedere doar de la şapte comisii, nu de la toate cele 11, vă propun să amânăm raportul pentru sesiunea ordinară, pentru că nu vreau să facem nimic pe picior, chiar nu văd de ce ar trebui să facem un raport astăzi, atât timp cât Comisia de muncă nu şi-a dat nicio părere despre raport. Vă cer o păsuire şi o amânare a acestui raport, pentru că vreau să facem lucrurile aşa cum trebuie", a precizat Lazăr, potrivit Agerpres.

În replică, Bogdan-Iulian Huţucă, vicepreşedintele comisiei, a spus că raportul pe acest proiect legislativ ar fi trebuit dat în această şedinţă, întrucât dezbaterea în acest for este independentă de ceea ce doreşte Comisia pentru muncă.

„Au fost identificate cel puţin 12 măsuri care ar trebui să fie eliminate din această ordonanţă, care trebuie dezbătute atât cu instituţiile şi autorităţile publice, cât şi cu jucătorii de pe piaţă tocmai în ideea de a decide dacă prin eliminare trebuie introduse şi măsuri tranzitorii sau nu. Dezbaterea în Comisia de buget-finanţe este independentă de ceea ce doreşte Comisia de muncă, pentru că aceste măsuri sunt în mare parte strict atributul Comisiei de buget-finanţe", a arătat Huţucă.

OUG 114 figura pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor din această săptămână

 

Liderului deputaților PNL Raluca Turcan: PSD continuă batjocura la adresa românilor

 

În replică, liderului deputaților PNL Raluca Turcan afirmă că PSD continuă batjocura la adresa românilor și mimează dezbaterea OUG 114 în sesiune extraordinară.

"Deși au dat curs de ochii lumii solicitării PNL de convocare a unei sesiuni extraordinare, liderii PSD de fapt mimează activitatea parlamentară blocând activitatea comisiilor raportoare care erau obligate astăzi să pună în dezbatere proiectul Ordonanței 114/2018, ordonanță care a pus la pământ sectoare vitale din economia românească.

Astfel, comisia pentru muncă și comisia pentru tehnologia informației, sesizate în fond pentru dezbaterea acestui proiect, refuză să pună în dezbatere astăzi Ordonanța 114, făcând imposibilă votarea acestui act normativ mâine în plenul Camerei Deputaților.

Practicile ticăloase ale PSD-ului din vremea lui Liviu Dragnea sunt perfecționate de către urmașii servili ai acestui demolator al democrației parlamentare! Românii trebuie să știe că prin voința PSD această ordonanță a fost trimisă pentru raport la încă două comisii, tocmai pentru a bloca și tergiversa luarea unei decizii urgente!" - spune Turcan.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy