Raluca Prună, reacție după decizia CCR: E ziua căderii noastre în istoria tristă post comunistă. O zi a rușinii, rușinea noastră la 100 de ani

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Raluca Prună, fostul ministru al Justiției, a reacționat  pe facebook la decizia CCR care a admis sesizarea Guvernului privind existența un conflict juridic între preşedintele Klaus Iohannis şi Guvern.

„Ziua de azi trebuie ținută minte. Ca o zi o rușinii, rușinea noastră la 100 de ani. Ca o zi în care ‘întelepții’ cetății puși acolo pentru că ar ști principiile, regulile, ar avea simțul dreptății și al realității, și ar sti să măsoare situații particulare pe calapodul acestor principii scrise în Constituție, și-au arătat culorile fade, caracterele mici și supușenia față de jupânii păpușari- marginali într-o cetate funcțională, după orice criteriu.

Ziua de azi nu este despre Kovesi, DNA, justitie și un tragic ministru al justitiei al cărui nume nu mai trebuie pomenit in veci. Ziua de azi este despre noi toți. E ziua căderii noastre in istoria trista post comunista, intr-o istorie de dinaintea integrarii formale in Uniunea Europeană. Neformal și pe bune, suntem la granița de la început. Iar guvernanții nostri, in maaaare parte, au lucrat la asta cu osârdie (termeni slavi aici, mai jos, on purpose).

Îmi sunt dragi prietenii, dar mai drag adevarul. Ziua de azi îsi are obârsia în 2006, când premier era Tăriceanu și rolul ministrului a fost reintrodus discutabil într-o procedură în care nu avea ce căuta, încălcând ceea ce fusese agreat pentru justitie la încheierea negocierilor. Ziua de azi este despre cum atunci când legiferezi în considerarea persoanei plătești. Chiar și după 12 ani. Detalii cât de curand, când ne mai dezmeticim din șocul zilei acesteia infame și demult anunțate. Am ceva de povestit, căci am luat parte la negocierile pentru justitie în 2004, am asistat apoi guvernul Tăriceanu, i-am scris chiar strategia pe justitie si pe cea anti-coruptie. Și mi-am dedicat 20 de ani din viața profesională și din viața tout court pentru devenirea europeană a țării mele.

Ce rămâne de făcut? Suspendarea Președintelui. Care e pus in situatia să respecte o decizie a unei infame curți numite constituționale. Sper să fie competent sfătuit și să aleagă suspendarea. Nouă ne rămâne datoria să denunțăm derapaje de la lege, bun simt, o minima decența. Eu asta voi face, fără ezitare. Voi vorbi, mă voi detașa de o instituție care nu are nimic de a face cu constitutionalismul, în numele unor principii mai înalte. Nu numele da reputația. Nu ma interesează motivarea, e imposibilă în termeni de constituționalitate. Și da, ca în orice nesupunere civică, primesc urmările.

Noapte bună, golanii ne păzesc cetatea de noi înșine. Curand e o altaădimineata.”, a scris Raluca Prună pe facebook

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel