Raed Arafat, despre dispecerul de la SAJ Cluj: „Am cerut o anchetă”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Raed Arafat, șeful DSU, a  catalogat drept „inacceptabil” modul în care dispecerul de la Ambulanța din Cluj le-a vorbit părinților care au sunat disperați după ajutor pentru că fetița lor a urinat sânge. Raed Arafat a spus, marți seara, la Digi 24 că așteaptă rezultatele anchetei disciplinare.

„Este inacceptabil, modul de adresare, modul de a vorbi cu oameni care solicită ajutorul nu poate să fie în acest hal. În primul rând, chiar dacă tu ca personal medical consideri că nu e urgență reală, pentru părinții respectivi faptul că văd că copilul lor are sânge în urină este ceva care îi sperie. (…) Problema se putea rezolva ușor, vorbind frumos cu ei, discutând, explicând și în final dacă se poate trimite o mașină de consultație la domiciliu să vadă fetița. Existau alternative pentru dispecerul respectiv”, a declarat Raed Arafat, marți seara, la Digi 24.

 

Citeste si. Dialog șocant, la 112. Doi părinți români care au sunat la Ambulanță pentru bebelușul lor au primit reproșuri

 

Șeful DSU a mai spus că a cerut o anchetă în cazul operaorului SAJ Cluj, iar în maxim trei zile ar trebui să apară și primele conculzii. „Modul în care a fost abordată problema nu este unul profesionist pentru asta am solicitat și o anchetă, eu de ieri am vorbit cu managerul de la Serviciul de Ambulanță din Cluj și am solicitat să deschidă o anchetă disciplinară. Durează trei zile, trebuie să o asculte pe doamna și să ia declarație, trebuie să se ia o decizie în acest sens.(…) Nimeni nu acceptă astfel de moduri de adresare la 112, mai ales că oamenii au vorbit frumos, politicos”, a mai explicat Raed Arafat.

Între timp, tatăl fetiței a declarat că e decis să meargă în instanță, dacă operatorul de la SAJ Cluj va rămâne pe postul pe care îl ocupă în prezent. Medicul coordonator de la Ambulanța Cluj le-a spus părinților care sunat disperați după ajutor că nu știu să-și crească fetița și că nu va trimite nici un echipaj, după care le-a închis telefonul. Discuția a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, însă tatăl fetiţei a intrat abia zilele acestea în posesia ei, după ce a făcut o cerere la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale,.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel