Raed Arafat: "Maxim 500 de persoane la un protest. Nu poţi să impui măsuri de sănătate publică"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Raed Arafat: "Maxim 500 de persoane la un protest. Nu poţi să impui măsuri de sănătate publică"
Raed Arafat: "Maxim 500 de persoane la un protest. Nu poţi să impui măsuri de sănătate publică"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat joi că impunerea unui număr de maxim 500 de persoane care pot lua parte la un protest ţine de specificul unor astfel de manifestaţii, explicând că în asemenea cazuri "nu poţi să controlezi situaţia acolo, nu poţi să impui măsuri de sănătate publică".

El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, care este motivul medical, ştiinţific pentru care la un protest pot lua parte "maxim 100 sau 500 de persoane".

"500 de persoane este prevăzut, nu 100, da? 500 de persoane, da. Pentru că protestele de regulă sunt proteste, nu poţi să controlezi situaţia acolo, nu poţi să impui măsuri de sănătate publică, vezi că nu se respectă măsurile de sănătate publică. Toate protestele care au fost în ultima perioadă sunt proteste - chiar majoritatea lor - împotriva măsurilor de sănătate publică. Aşa că dacă am ajuns la 500 care se expun între ei, fără mască, fără nimic şi fără a respecta măsurile de sănătate publică, este foarte diferit decât un eveniment unde este impusă o regulă şi regula este în responsabilitatea organizatorului, care trebuie să respecte aceste reguli. Acesta e unul din motivele pe care pot să vi-l spun. Când analizezi situaţia şi vezi de ce face acest lucru, mai ales în situaţia în care ai o variantă care începe să prindă şi începe să se răspândească şi dacă începe să se răspândească ca variantă majoritară, răspândirea este foarte rapidă şi foarte uşoară ", a precizat Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel