R.Moldova. Președintele Igor Dodon, SUSPENDAT din funcție

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Igor Dodon
Igor Dodon

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis suspendarea temporară a preşedintelui republicii, Igor Dodon, pentru refuzul lui de a promulga cinci legi aprobate de parlament, informează luni Radio Chişinău.

Printre acestea se numără cea referitoare la construcţia Ambasadei SUA pe terenul fostului Stadion Republican, cea privind sărbătorirea la 9 mai a Zilei Europei, cea referitoare la noul Cod al Serviciilor Media Audiovizuale şi cea cu privire la reforma Departamentului Trupelor de Carabinieri.

În calitate de preşedinte interimar, preşedintele parlamentului de la Chişinău sau premierul va emite decrete de promulgare a actelor respective, potrivit hotărârii.

Până acum, Igor Dodon a fost suspendat din funcţia de preşedinte de patru ori, iar obligaţiunile sale au fost îndeplinite de către preşedintele parlamentului, Andrian Candu.

Prima dată Igor Dodon a fost suspendat după ce a refuzat să semneze decretul de numire in funcţie a ministrului apărării Eugen Sturza, documentul fiind semnat de Andrian Candu. Tot presedintele parlamentului a semnat decretele de numire a noilor miniştri propuşi anterior de democraţi şi respinşi în mod repetat de Igor Dodon. A treia oară, presedintele a fost suspendat pentru că a refuzat să promulge legea anti-propagandă, iar a patra oară, pentru că a refuzat sa semneze decretele de numire în funcţii de miniştri a Silviei Radu şi a lui Nicolae Ciubuc.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel