Putin, către premierul Italiei: Un armistiţiu în Ucraina este prematur

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a comunicat premierului italian, Mario Draghi, că deocamdată nu sunt întrunite condiţiile pentru un armistiţiu în Ucraina, transmite UNIAN.

Draghi a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că Putin i-a mai spus că contractele de livrare a gazelor ruseşti către Europa rămân în vigoare, iar firmele europene vor putea plăti în continuare în euro sau dolari.

"Și-a schimbat oare Putin  atitudinea de la începutul războiului? Răspunsul este complex. Cred că am observat o schimbare, dar interpretez aceste semne cu atenție, deoarece situația evoluează. Cred că am observat o schimbare în atitudine, dar nu pot afirma cu încredere pe baza unei conversații de 40 de minute”, a spus Draghi.

Prim-ministrul Italiei a mai adăugat: "Ce am înţeles, dar s-ar putea să mă înşel, este că conversia plăţilor este o problemă internă a Federaţiei Ruse".

"Sancțiunile [împotriva Rusiei] funcționează, pacea poate fi atinsă dacă Ucraina se apără. Altfel nu se poate realiza", a subliniat Draghi, adăugând că "toți vrem să vedem o sclipire de lumină".

Şi premierul norvegian, Jonas Gahr Stoere, a discutat cu preşedintele rus prin telefon, joi, timp de o oră. Ulterior, el a afirmat că subiectul a fost invazia din Ucraina şi că i-a cerut lui Putin "să pună capăt urgent războiului", "să retragă trupele şi să asigure accesul umanitar". Norvegia, membră a NATO, are o frontieră cu Rusia în zona arctică.

Marea Britanie anunță noi sancțiuni împotriva propagandiștilor lui Putin și a "măcelarului orașului Mariupol"

 

Noi sancțiuni, contra unor personalități și lideri militari proeminenți din Rusia, inclusiv împotriva lui Serghei Brilev, un propagandist care deține canalul de știri Russia Today (RT), au fost impuse de Marea Britanie, transmie UNIAN.

Alte personalități rusești care sunt vizate de sancțiuni: Aleksandr Zharov, directorul executiv al Gazprom-Media, Alexey Nikolov, directorul general al RT și Anton Anisimov, șeful Sputnik International Broadcasting.

Colonelul general Mihail Mizintsev, supranumit "măcelarul de la Mariupol", se numără, de asemenea, printre cele 14 noi adăugiri pe lista de sancțiuni.

”Războiul lui Putin împotriva Ucrainei se bazează pe un torent de minciuni. Marea Britanie a ajutat la demascarea dezinformării Kremlinului, iar acest ultim lot de sancțiuni îi lovește pe propagandiștii nerușinați care răspândesc știrile și narațiunile false ale lui Putin”, a spus ministrul de externe Liz Truss.

"Vom continua cu și mai multe sancțiuni pentru a crește presiunea asupra Rusiei și pentru a ne asigura că Putin pierde în Ucraina. Nimic și nimeni nu este în afara discuției", a adăugat ea. 

Au fost impuse sancțiuni companiei TV-Novosti, finanțată de Kremlin

 

De asemenea, au fost impuse sancțiuni companiei TV-Novosti, finanțată de Kremlin, care deține canalul de televiziune RT, și Rossiya Segodnya, care controlează agenția de presă Sputnik. Astfel, canalul RT nu va mai difuza în Marea Britanie.

Sancțiunile vor face imposibilă cooperarea companiilor și persoanelor fizice cu RT și Sputnik, precum și cu reprezentanții cheie ai acestor mass-media.

De asemenea, au fost introduse măsuri restrictive împotriva CEO-ului Gazprom-Media și a fostului șef al Roskomnadzor, Alexander Zharov, a directorului executiv al RT, Alexei Nikolov, și a șefului Sputnik International Broadcasting, Anton Anisimov. Au fost aplicate sancțiuni și împotriva generalului-colonel rus Mihail Mizintsev, cunoscut drept „măcelarul orașului Mariupol”.

După cum a raportat UNIAN, premierul britanic Boris Johnson a spus că armistițiul dintre Rusia și Ucraina nu este suficient pentru ridicarea sancțiunilor. El consideră că este necesară creșterea presiunii asupra președintelui rus Vladimir Putin.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel