Putin a vorbit cu Scholz la telefon peste o oră: "Soluție diplomatică pentru încetarea războiului" 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a avut o discuție telefonică de peste o oră cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. 

Acesta este primul contact în câteva săptămâni între cei doi lideri, cu scopul unei încetări a focului în conflictul început la sfârşitul lunii februarie.

Cancelarul german, Olaf Scholz, a avut o convorbire telefonică cu preşedintele rus, Vladimir Putin, căruia i-a solicitat să caute o soluţie diplomatică la războiul din Ucraina, început de Rusia la sfârşitul lunii februarie.

Conversaţia, care este primul contact în câteva săptămâni între cei doi lideri, a durat în jur de o oră şi jumătate, după cum a raportat cancelarul german, potrivit agenţiei germane DPA.

Contre Scholz-Putin

 

Astfel, Scholz l-a îndemnat pe Putin să faciliteze încetarea focului în Ucraina şi i-a cerut să retragă trupele ruse din Ucraina, precum şi respect pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării sale vecine.

Ulterior, Kremlinul a confirmat apelul telefonic şi a raportat că Putin l-a avertizat pe Scholz despre "încălcările flagrante ale dreptului internaţional umanitar de către Ucraina".

La fel, Putin a pus pe masă "securitatea centralei nucleare Zaporijjie", unde, potrivit lui, Ucraina desfăşoară "atacuri continue cu rachete". Preşedintele rus a denunţat, de asemenea, atacurile asupra Donbasului care "ucid civili şi provoacă daune în mod deliberat infrastructurii civile", relatează Rador. 

Pe de altă parte, Putin s-a referit la situaţia energetică din Europa, moment în care a profitat de ocazie pentru a transmite că reducerea aprovizionării de către Nord Stream 1 este "rezultatul sancţiunilor împotriva Rusiei".

"Având în vedere că guvernele lor stopează aprovizionarea cu gaz prin Ucraina şi Polonia, precum şi refuzul de a pune în funcţiune Nord Stream 2, încercările de a da vina pe Rusia pentru problemele energetice ale Europei par extrem de cinice", a conchis Kremlinul. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel