Puneți lenjeria de pat în lapte și lăsați-o să stea două ore. Cele mai puternice trucuri pe care trebuie să le notezi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Puneți lenjeria de pat în lapte și lăsați-o să stea două ore. Cele mai puternice trucuri pe care trebuie să le notezi
Puneți lenjeria de pat în lapte și lăsați-o să stea două ore. Cele mai puternice trucuri pe care trebuie să le notezi

Odată cu folosirea și trecerea timpului, hainele albe se îngălbenesc, în special cearșafurile și fețele de pernă, care sunt expuse timp de multe ore la transpirație, saliva, grăsime și multe alte reziduuri care trebuie îndepărtate eficient pentru a dormi, fără a ne risca sănătatea și menținând patul nostru frumos. De aceea astăzi vă vom oferi trei trucuri puternice pentru a spăla lenjeria de pat albă și a o lăsa fără pată.

Oamenii ne petrec mai mult de ⅓ din viață dormind, pe lângă tot timpul suplimentar pe care îl putem petrece în paturile noastre, astfel că păturile, pernele și chiar salteaua acumulează murdărie, acarieni, transpirație și mult mai multe reziduuri neplăcute care pătează lenjeria.

Acarienii sunt microorganisme mici care aparțin familiei arahnidelor, trăiesc în praf și se găsesc în tot felul de țesături, inclusiv în patul nostru, dar cel mai îngrijorător lucru este că excrețiile lor acționează ca alergeni provocând mâncărimi, pete roșii, iritații, conjunctivite, dermatită, rinită alergică, astm și chiar bronșită.

Preveniți aceste pete galbene îngrozitoare să vă preia așternutul sau să fie pătate chiar și după spălare cu aceste trucuri eficiente, dar simple de casă.

 

Trei trucuri puternice pentru a spăla lenjeria de pat albă și a o lăsa fără pată

 

În primul rând, rețineți că cearșafurile trebuie schimbate cel puțin o dată pe săptămână pentru a evita acumularea de deșeuri, acarieni și bacterii care ne pot afecta sănătatea.

Lămâie

Acest fruct este bine cunoscut pentru proprietățile sale de iluminare și curățare, așa că, pe lângă faptul că vă ajută să vă recuperați albul hainelor, vă va ajuta și la îndepărtarea petelor dificile.

O să ai nevoie de:

- apă fierbinte

- mai multe lămâi

- recipient mare.

Pas cu pas:

Într-un recipient mare în care se potrivește lenjeria, urmează să turnați apa fierbinte și sucul mai multor lămâi, trebuie să fie cel puțin două lămâi pentru fiecare litru de apă. Se amestecă bine ingredientele.

Scufundați lenjeria de pat pe care doriți să o spălați. Lăsați să stea cel puțin 30 de minute. Spălați-o așa cum faceți de obicei.

 

Lapte 

Credeți sau nu, laptele este foarte bun pentru îndepărtarea petelor, chiar și a petelor de cerneală. De asemenea, vă ajută să albiți țesăturile în mod eficient și fără riscul de a păta hainele așa cum ar face clorul.

O să ai nevoie de:

- lapte

- apă într-un recipient mare

Pas cu pas:

Puneți lenjeria în interiorul recipientului mare cu apă. Turnați peste el o cantitate mare de lapte. Lăsați lenjeria să stea în lapte cel puțin două ore și apoi spălați ca de obicei.

 

Peroxid

Acest produs este bine cunoscut pentru super puterile sale de albire, ajută la îndepartarea chiar și a celor mai dificile pete precum sângele și noroiul. În plus, acest truc este puțin mai ușor și mai rapid.

O să ai nevoie de:

- peroxid.

Pas cu pas:

Tot ce trebuie să faceți este să turnați o jumătate de cană de peroxid de hidrogen în compartimentul pentru detergent al mașinii de spălat. Începeți ciclul de spălare așa cum faceți de obicei. Cearșafurile se vor albi singure în mașina de spălat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel