Pune zaț de cafea în acest produs pe care-l folosești la duș. Trucul pe care o să îl adori

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Nu mai arunca zațul de cafea; pune-l într-o șosetă și lasă-l peste noapte să-și facă magia. Și bunicile noastre recurgeau la acest truc
Nu mai arunca zațul de cafea; pune-l într-o șosetă și lasă-l peste noapte să-și facă magia. Și bunicile noastre recurgeau la acest truc

Vreți să preveniți căderea părului și îl faceți să crească mai repede? Acest lucru este posibil cu un produs natural foarte comun: cafeaua. Astfel, dacă ești în căutare să ai un păr lung și frumos și vrei să stimulezi creșterea părului, atunci acest produs este aliatul tău. În plus, în funcție de modul în care îl folosești, poți face un peeling pentru a îndepărta celulele moarte de pe scalp, pentru a preveni căderea părului și a-l ajuta să crească mai puternic sau folosind o clătire făcută cu această băutură, îți poți închide puțin culoarea naturală.

Îndrăznești să încerci efectul cafelei asupra părului tău? Așadar, descoperă în acest articol StiriDiaspora.ro cum să faci șampon de cafea, una dintre cele mai bune modalități de a profita de proprietățile sale, precum și diferitele modalități de a-l folosi pentru a realiza tot ceea ce tocmai ți-am prezentat.

Nu mai arunca zațul de cafea. Trucuri fabuloase cu acest excelent „deșeu” ca să economisești bani

 

Proprietățile cafelei pentru păr

 

Cafeaua conține o cantitate mare de nutrienți în boabele sale care îi conferă proprietăți ideale pentru păr. Acest aliment care se ia sub formă de băutură ne oferă în principal cofeină, acizi, uleiuri, aminoacizi, beta-caroten, minerale și vitamine. Dar cum acționează toate aceste componente asupra părului nostru? Adevărul este că ne aduc toate aceste beneficii:

- Stimulează circulația la nivelul scalpului

- Exfoliază scalpul

- Previne căderea părului

- Stimulează creșterea

- Oferă putere și hrănește

- Oferă moliciune și strălucire părului

- În închide la culoare temporar 

- Parfum plăcut.

Astfel, dacă după ce ați citit aceste proprietăți și beneficii ale acestei băuturi atât de comune pentru păr, sunteți interesat să o încercați, cel mai bun mod este să vă faceți propriul cosmetic natural și să încercați unul dintre șampoanele și metodele de casă pe care le explicăm mai jos.

 

Șampon de cafea pas cu pas

 

Pentru a obține cele mai bune efecte pozitive ale acestui aliment asupra părului dumneavoastră folosindu-l în mod regulat, vă recomandăm să utilizați șampon de cafea și nu alte produse similare. Cu această metodă nu vei obține o exfoliere sau vopsire notabilă a părului, dar îi vei hrăni, stimula și îi vei oferi o strălucire naturală. Astfel, pentru a face acest cosmetic simplu de casă trebuie doar să urmați aceste instrucțiuni.

Materiale necesare:

- șampon neutru

-  5 linguri de cafea măcinată

- recipient

- apă.

Pregătire și tratament:

Alegeți un șampon neutru care nu este plin, de exemplu unul pe care l-ați folosit deja, dar care mai are jumătate din produs sau mai puțin. Pe de altă parte, se încălzește mai puțin decât cantitatea de apă care încape în tubul de șampon și când este călduță, se toarnă în el. Adăugați cafeaua și amestecați. Cu ajutorul unei pâlnii, turnați amestecul în sticla de șampon și agitați sticla, lăsați-o să stea cel puțin câteva ore înainte de a începe să-l utilizați. Este recomandat să îl folosești între 2 și 3 ori pe săptămână, în funcție de nevoi, astfel încât în scurt timp să începi să observi rezultatele. Ar trebui să masați scalpul și să-l lăsați să acționeze cel puțin 5 minute înainte de a-l clăti.

A pus scorțișoară într-o ceașcă de zaț cu cafea. Un truc fantastic de ieftin cu efecte miraculoase

 

Șampon cu cafea și scorțișoară

 

Pe de altă parte, dacă ceea ce vrei să obții este să previi căderea părului și să-l faci să crească mai repede, te sfătuim să folosești acest produs natural deoarece cofeina pe care o conține stimulează aportul de sânge a scalpului. Dar, pentru a obține un efect mai bun, cel mai bine este să combinați această băutură minunată cu un alt produs natural potrivit pentru ea.

Este cazul scorțișoarei, deoarece purifică scalpul, stimulează circulația, ajută la repararea părului și la lumină, contracarând astfel efectul de întunecare al cafelei. Astfel, acest condiment este complementul perfect de utilizat cu această băutură dacă cauți să ai grijă de părul tău fără a-l întuneca. Urmați acești pași simpli pentru a vă face propriul șampon cu cafea și scorțișoară.

Materiale necesare:

- 1 ceașcă de cafea măcinată

- 2 linguri mari de scorțișoară pudră

- șamponul tău obișnuit

- castron.

Pregătire și tratament

Într-un recipient se adaugă cele două ingrediente și se amestecă bine pulberile până devin omogene. Cu un mortar sau alt instrument similar, ar trebui să măcinați mai mult pulberea pentru a vă asigura că este foarte fină și nu există bucăți. Adăugați în recipient ce a mai rămas din șamponul dumneavoastră obișnuit, ar trebui să existe întotdeauna o proporție de mai mult șampon decât pulbere și amestecați până când este omogen. Cu ajutorul unei pâlnii, turnați acest amestec în sticla de plastic și agitați-l întotdeauna înainte de a o folosi.

Habar nu aveai ce truc uimitor poți face din două linguri de zaț de cafea și două de iaurt. Trebuie să-l încerci

 

Șampon peeling cafea

 

Atunci când avem nevoie nu doar să stimulăm scalpul, ci și să eliminăm celulele moarte și, astfel, să-l purificăm și să-l reglăm, oferind o mare îmbunătățire a sănătății și aspectului părului nostru, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să folosim un șampon peeling de cafea sau un exfoliant de cafea cu zaț și fără șampon. Pentru a face acest șampon exfoliant, urmați aceste instrucțiuni.

Materiale necesare:

- șamponul tău obișnuit

- 1 ceașcă de cafea măcinată

- apă pentru clătire.

Pregătire și tratament:

Udați-vă bine părul, aplicați-vă șamponul ca de obicei și adăugați o mână de cafea măcinată, asigurându-vă în prealabil că nu au mai rămas bucăți integrale și masați energic cu vârfurile degetelor în cercuri. Lăsați produsele să acționeze încă câteva minute înainte de a clăti bine părul și scalpul. La final poți folosi masca obișnuită.

În acest fel vă veți purifica scalpul, ajutând părul să crească mai puternic și mai repede, nu doar datorită peelingului, ci și datorită acțiunii cofeinei. Puteți face acest tratament o dată sau de două ori pe săptămână.

Ce poate să facă o lingură de zaț de cafea și un ou este fantastic. Gata cu banii aruncați pe fereastră! Truc cu rezultate în doar câteva minute

 

Clătire cu cafea pentru a vopsi părul

 

În fine, dacă vrei să-ți întuneci părul una sau două nuanțe în mod natural și temporar, folosirea acestei băuturi cu cofeină îți va servi bine și, în același timp, îți va oferi toate proprietățile care întăresc și îmbunătățesc sănătatea părului tău. Cel mai bun mod de a realiza acest lucru este să clătiți părul urmând pașii următori.

Materiale necesare:

- 2 cești de cafea neagră și concentrată

- șamponul tău obișnuit

- lighean

- apă pentru clătire.

Pregătire și tratament:

Pregătește cele două căni de cafea intensă și lasă-le să se răcească în timp ce începi să-ți speli părul. Spălați-vă părul cu șamponul obișnuit, așa cum faceți de obicei. Înainte de a face clătirea finală, toarnă cafeaua în păr, întorcând capul în jos pentru a fi mai ușor. Puteți plasa un recipient dedesubt astfel încât lichidul să cadă acolo și, astfel, puteți repeta procesul de încă două sau trei ori pentru ca rezultatul să fie mai întunecat. Masează scalpul astfel încât lichidul să ajungă la toate fibrele părului tău, atât pe scalp, cât și la vârfuri. Se lasă să acționeze o jumătate de oră și apoi se clătește cu apă din abundență.

Această colorare va dura câteva săptămâni, în funcție de câte ori vă spălați părul pe săptămână va dura mai mult sau mai puțin, dar puteți face acest tratament de câte ori doriți pentru a menține tonul mai închis mai mult timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel