PSD anunță că omul lor a ascultat 6 milioane de români

Că lideri PSD nu au nicio legătură cu profesionalismul, uneori nici cu inteligența, nu mai este un secret pentru nimeni, deoarece s-a văzut cu ochiul liber în ultima vreme. Dar să ajungi tu lider PSD să spui, fără să vrei, că un alt lider PSD a ascultat 6 milioane de români, e mai rar. Exact acest lucru l-a făcut președintele Comisiei SRI, Claudiu Mada, care a declarat, joi, că peste 6 milioane de români au fost interceptați de SRI în intervalul 2005-2016. Nu vorbim acum despre aritmetica, logica, lui Manda. Să luăm de bune ce spune și să ne întrebăm cine a fost șeful SRI în exact perioada menționată de marele parlamentar PSD? Oare nu un alt lider PSD? George Cristian Maior, fost senator PSD, a fost între octombrie 2006 și ianuarie 2015 director al SRI.

Adică Manda, PSD, spune că SRI condus de Maior, PSD, a ascultat 6 milioane de români? Ăsta da autodenunț. Dar iată ce a spus politicianul PSD:

”Raportul se referă la o parte din activitatea SRI, în jur de 25%. Există și o percepție pozitivă în ceea ce privește relația între SRI și partenerii externi. În raport am concluzionat șapte puncte. Primul dintre ele se referă la deciziile CSAT, și anume în perioada 2004, restrângerea drepturilor și drepturilor cetățenești prin mandate de securitate națională s-a realizat fără un temei legal, efectundu-se doar pe baza unui act administrativ. În 2004 exista un proces la CEDO, care până la momentul respectiv, mandatele de supraveghere tehnică erau obținute prin decizia procurorilor și nu a judecătorilor. Am înțeles că în acel moment s-a invocat existența unui vid legislativ. În acel context, a fost dată acea decizie CSAT 0034 în care stabilea că pâna la apariția în lege sau la modificarea în lege, pe un termen de un an de zile, maxim, mandatele să fie luate în baza acelei decizii CSAT și anume tot prin decizia procurorului. Acest lucru a fost reglementat prin lege abia în anul 2014, în legea 535 privind combaterea terorismului, prin introducerea articolelor 20 și 21, care stabiliește această procedură ca mandatele de securitate națională, cele pe care structurile stabilite în legea 51, se obțin prin hotarârea ICCJ. În intervalul 2005-2016 au fost făcute peste 311.000 de mandate. Ne găndim că peste 6 milioane de oameni au fost interceptați în această perioadă. Cifra ar putea fi mai mare de atât. Toate aceste mandate sunt puse în aplicare de SRI, dar sunt și mandate puse în aplicare de DNA”, a declarat Manda la Antena 3.

Tot Manda a mai spus și că, în 2012, toți membrii Guvernului erau interceptați pe mandate de siguranță națională.

În replică, SRI a dezmințit informația și a remis presei un comunicat în care precizează că "în perioada 11.12.2004 (dată la care a intrat în viguare Legea 535/2004 ) și 16.02.2016 (până la decizia CCR) numărul total de mandate de securitate națională (inițiale, prelungiri și completări) solicitate de Serviciul Român de Informații a fost de 28.784, din care 9.292 inițiale".


Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy