PSD, RĂSPUNS pentru Klaus Iohannis: „Face dovada ipocriziei supreme”

Grupul deputaţilor PSD a transmis că preşedintele Klaus Iohannis arată ipocrizie maximă atunci când critică măsura prin care elevii cu media sub 5 la Evaluarea Naţională nu vor mai putea fi repartizaţi în licee. Sursa citată precizează că şeful statului susţine că este o ruşine în a avea o meserie.

Redăm integral comunicatul de presă al PSD:

„Administraţia Prezidenţială critică Ordinul dat de Ministerul Educaţiei prin care elevii cu media sub 5 la Evaluarea Naţională nu vor mai putea fi repartizaţi în licee. Preşedinţia susţine că demersul este unul segregaţionist, iar PSD continuă să facă experimente grave în educaţie.

După ce un întreg mandat a mimat interesul faţă de educaţia românească, fără a fi capabil ca în 5 ani de zile să vină cu vreo propunere concretă, astăzi, preşedintele Klaus Iohannis face dovada ipocriziei supreme atacând una dintre cele mai bune măsuri adoptate în ultimii ani privind învăţământul românesc, măsură ce vine în primul rând în sprijinul tinerilor, ajutându-i să-şi croiască un drum în viaţă, prin învăţatea unei meserii, măsură cerută deopotrivă şi de mediul de afaceri românesc!

Astfel, în colimatorul preşedintelui disperat să-şi atragă capital electoral a intrat acum Ordinul nr. 4948/2019, care se referă la admiterea în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021, emis ieri, 5 septembrie, de către ministrul Educaţiei Naţionale.

Potrivit Ordinului, elevii care obţin note sub 5 la Evaluarea Naţională sunt repartizaţi automat în învăţământul profesional, iar această decizie vine în sprijinul tinerilor, care astfel pot să înveţe o meserie ce le va asigura traiul pe viitor.

În ipocrizia sa, preşedintele Iohannis ne transmite că, nu-i aşa, toţi tinerii ar trebui să aibă studii superioare, chiar cu preţul de a nu-şi găsi un loc de muncă în viitor.

Mai grav şi total suprinzător pentru un preşedinte care ar trebui să unească toate categoriile sociale, mesajul care transpare din declaraţiile lui Klaus Iohannis este dispreţul său total faţă de munca fizică şi faţă de meserii precum electrician, instalator, croitor, mecanic sau tâmplar. Ruşine, domnule preşedinte! Aceste categorii formează în principal acea Diasporă de a cărei soartă sunteţi îngrijorat, e drept, doar atunci când aveţi nevoie de voturile ei!

Ştim că nu vă place şi că vă încurcă planurile electorale, domnule preşedinte, însă PSD rămâne conectat la realitate, inclusiv prin promovarea învăţământul dual, nu doar a celui liceal sau universitar, deoarece, domnule preşedinte, dacă nu ştiaţi nevoile tinerilor sunt diferite, prin urmare, şi măsurile ce-i vizează trebuie să fie diferite! De aceea, PSD va promova în continuare ideea că a învăţa bine o meserie poate fi cheia pentru o viaţă demnă şi prosperă. Pentru că a munci nu este o ruşine, ci un lucru de care toţi trebuie să fim mândri!", conchide comunicatul de presă remis Mediafax.

 

Administraţia Prezidenţială critică Ordinul dat de Ministerul Educaţiei 

 

Reacţia vine după ce Administraţia Prezidenţială critică Ordinul dat de Ministerul Educaţiei prin care elevii cu media sub 5 la Evaluarea Naţională nu vor mai putea fi repartizaţi în licee. Preşedinţia susţine că demersul este unul segregaţionist, iar PSD continuă să facă experimente grave în educaţie.

Preşedinţia precizează că măsura va forţa elevii să meargă fără orientare sau consiliere într-o direcţie care nu va avea legătură cu ce ştiu să facă sau ce le place.

Elevii care obţin sub media peste 5 la Evaluarea Naţională nu vor mai putea intra în repartizarea la licee, potrivit Ordinului publicat, joi, în Monitorul Oficial, şi semnat de ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz. Elevii vor putea urma profesionala.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy