PSD i-a dat lui Pașcu o sinecură de UN MILION de euro, deși Juncker a transmis că nu e de acord

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă a anunțat, după CEx-ul PSD, că s-a decis ca Mircea Pașcu să fie viitorul comisar european interimar până în noiembrie, deși oficialii europeni au rugat statele să nu recurgă la această soluție costisitoare pentru contribuabili.

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat că acestă soluție costă un milion de euro pentru fiecare comisar interimar, ca atare statele ar face bine să decidă economisirea banilor contribuabililor.

”Probabil cinci dintre comisarii mei vor deveni acum membri ai Parlamentului European. Totuși, actuala Comisie își va termina mandatul abia în noiembrie. Fiecare stat membru UE are dreptul de a numi un nou comisar pentru cele patru luni rămase. Asta va costa contribuabilul european un milion de euro de fiecare comisar, pentru relocare, pentru staff, pentru pensia de care beneficiază fiecare comisar, indiferent cât de mult a ocupat această funcție. Statele membre au decis astfel. Eu încerc să opresc asta”, a declarat Jean Claude Juncker, pe 2 iunie. 

Juncker i-a scris lui Dăncila în calitate de deținător al președinției Consiliului UE, numai că PSD nu este preocupat de economisire banilor contribuabililor români, și nicidecum de ai europenilor. Ca atare, PSD a decis invers decât le-a sugerat Junker. Fără rețineri, anunțul l-a făcut de Viorica Dăncilă.

”Prima decizie e referitoare la comisar intermediar. Corina Crețu a obținut mandatul de europarlamentar. O posibilitate era să nu numim un comisar intermediar, a doua era să numim un comisar intermediar. Am supus la vot opțiunea, am avut unanimitate și am venit cu propunerea în eventualitatea acceptării de Comisia Europeană: Mircea Pașcu. Am considerat că e un om cu experiență, fost europarlamentar, vicepreședinte al Parlamentului European”, a declarat Dăncilă după CEx-ul de vineri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel