PROTESTUL de 15 minute de pe 15 martie ia AMPLOARE

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Protestul inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit pe propria cheltuială un metru de autostradă, se extinde.

Pe lângă oamenii de afaceri care au fost provocaţi să-şi suspende activitatea timp de 15 minute, pe 15 martie, se alătură iniţiativei şi o parte dintre transportatori. Cu toţii vor să tragă un nou semnal de alarmă privind starea jalnică a drumurilor de la noi din ţară şi lipsa unor autostrăzi, la 30 de ani de la Revoluţie, informează stirileprotv.ro.

Ștefan Mandache: "Anii trec, mă tem că mă ajung bătrâneţile şi nu mai apuc să văd autostrada la noi. Aşa că am construit eu un metru de autostradă în Moldova! Cam aşa arată un şantier!"

Pe 15 martie, la ora 15, pentru fix 15 minute, Ştefan Mandache a anunţat că va suspenda activitatea în restaurantele pe care le deţine. I-a provocat să facă acelaşi lucru şi pe alţi antreprenori. Mulţi au răspuns şi au promis că vinerea viitoare vor lua o "pauză" la miezul zilei, în semn de protest faţă de lipsa autostrăzilor.

Şi Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, susţine ineditul protest.

Citește și ROMÂNII intră în GREVĂ 15 minute. Caramitru: „Trebuie să le arătam că putem bloca țara dacă ei nu pleacă"

La rândul său, omul de afaceri Viorel Cataramă a anunţat că cei o mie de angajaţi ai săi îşi vor suspenda timp de 15 minute activitatea, pe 15 martie. Potrivit paginii "România vrea autostrăzi", s-a alăturat demersului şi femeia de afaceri Camelia Şucu.

În total, 4500 de euro l-a costat pe Ştefan Mandache primul şi singurul metru de autostradă din zona Moldovei. Gestul este unul simbolic şi de revoltă faţă de faptul că autorităţile de la noi se preocupă prea puţin de starea infrastructurii rutiere.

Iniţiativa suceveanului face valuri şi pe internet, unde videoclipul campaniei a fost distribuit de zeci de mii de ori.

Ștefan Mandache: "Dacă eşti şofer, opreşte maşina 15 minute pe avarii, dacă vrei să pleci din România, mai stai 15 minute”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel