Proteste pentru tichete de vacanță

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
sursa foto: hunedoarasuntemnoi.ro
sursa foto: hunedoarasuntemnoi.ro

Circa 100 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani au participat, joi, la un protest spontan, în curtea unităţii medicale, pentru a cere acordarea sporurilor prevăzute de lege şi a voucherelor de vacanţă, potrivit Agerpres.

"A fost un protest spontan, o acţiune sindicală, e nemulţumirea colegilor noştri. (...) Avem o anumită legislaţie, cu un spor care există din 2017 în Legea salarizării, un spor de pandemie între 55 şi 80%, blocat de Ministerul Sănătăţii, care nu îşi asumă cu un document existenţa în România a pandemiei. Un document efectiv al Guvernului nu există doar din motivul de a nu acorda acest drept colegilor din sănătate. (... ) Colegii de la Adjud, din spitalul suport COVID-19, au un spor de 12%, iar noi, în Spitalul Judeţean, un spor de 15%. Legislaţia mai prevede acordarea unei spor de până la 30% unor diferite categorii de personal, în funcţie de locul şi de gradul de afectare a bolnavilor cu care ei au venit în contact, între 5 şi 30%, dar în spitalele din România, din păcate, este un blocaj din cauza Ministerului Sănătăţii şi a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Despre voucherele de vacanţă există, la fel, o nemulţumire enormă şi o frustrare, pentru că este al doilea an consecutiv când doar SJU Focşani nu a primit vouchere de vacanţă, cu toate că toate celelalte unităţi sanitare din Vrancea au primit, toate celelalte unităţi publice bugetare au primit, numai ei nu", a declarat liderul SANITAS Vrancea, Claudiu Grosu.

Acesta a susţinut că toate cerinţele personalului medical sunt îndreptăţite şi că "după opt luni de muncă în condiţii nefireşti şi ei au nevoie de nişte momente de relaxare".

"Nu cerem ceva ce nu există. Stimulentul care a fost acordat pe perioada stării de urgenţă a fost, prin lege, obţinut şi pe perioada stării de alertă. Numai că el a fost contestat de către Guvern la Curtea Constituţională şi noi aşteptăm un răspuns, sperăm favorabil, pentru că de la data de 15 mai pandemia nu a dispărut. Şi vedem cu toţii că se manifestă într-un volum şi cu o frecvenţă din ce în ce mai mare. Şi vouchere de vacanţă, care au declanşat o frustrare, atât timp cât ei ştiu foarte bine că Spitalul Judeţean este unitatea etalon şi aici se munceşte cel mai mult, pentru că din tot judeţul aici se trimit cazurile foarte grave. Şi bineînţeles că şi colegii noştri, după opt luni de condiţii absolut nefireşti, au nevoie de nişte momente de relaxare şi să beneficieze de aceleaşi drepturi pe care statul român le oferă tuturor categoriilor de bugetari", a precizat Grosu.

Liderul sindical susţine că din partea conducerii spitalului nu s-au primit decât promisiuni în ceea ce priveşte plata sporurilor şi tichetele de vacanţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel