Proteste masive în Franța, împotriva obligativității certificatului verde în locurile publice - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Proteste masive în Franța, împotriva obligativității certificatului verde în locurile publice - VIDEO
Proteste masive în Franța, împotriva obligativității certificatului verde în locurile publice - VIDEO

Ample proteste au loc sâmbătă în Franța, împotriva restricțiilor Guvernului carea impus necesitatea pașaportului verde pentru acces în majoritatea locurilor publice.

Este al treilea weekend de manifestații împotriva înăspririi restricțiilor și a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19.

Au fost mobilizați mai bine de 3.000 de polițiști și jandarmi, în condițiile în care sunt așteptați peste 150.000 de demonstranți în principalele orașe franceze. Weekendul trecut au fost aproximativ 161.000 de persoane, în timp ce cu o săptămână înainte, 110.000 de oameni au ocupat străzile, relatează France 24.

Potrivit unui sondaj, 4 din 10 francezi îi susțin pe protestatari iar 65% dintre cei chestionați spun că sunt de acord cu aceștia pentru că se opun „caracterului obligatoriu al măsurilor și imposibilitatea cetățeanului de a alege”, relatează sursa citată.

Însă, un alt sondaj din 16 iulie arăta că 62% din francezi era în favoarea permisului de sănătate necesar pentru intrarea în locuri publice. 69% se declarau de acord cu vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din sistemul medical, măsură care va intra în vigoare în luna septembrie.

 

Pașaportul verde este obligatoriu în locații unde se strâng mai mult de 50 de persoane

 

Din 21 iulie, sunt obligați să prezinte certificatul verde oamenii care vor să intre în muzee, la cinema, în sălile de sport și stadioane, și în alte instituții culturale. Așa numitul pașaport de sănătate trebuie să conțină dovada vaccinării posesorului, sau a unui test negativ recent, în condițiile în care Franța se confruntă cu o creștere a infectărilor determinată de varianta Delta a coronavirusului. Pașaportul verde este obligatoriu în locații unde se strâng mai mult de 50 de persoane.

Certificatul verde va fi necesar din august și pentru accesul în centre comerciale, cafenele și restaurante, și chiar pe terasele localurilor.

Pentru persoanele vaccinate masca nu mai este obligatorie la interior, dar trebuie purtată în mijloacele de transport sau în magazine.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel