Proteste Londra. Peste 1.000 de oameni ARESTAȚI

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Polițiștii britanici au efectuat nu mai puțin de 1.000 de arestări, după protestele organizate la Londra în favoarea protecției mediului.

Numărul persoanelor arestate în ultimele opt zile în timpul protestelor organizate la Londra în favoarea protecţiei mediului a ajuns luni la 1.000, a anunţat poliţia britanică, care a precizat că Podul Waterloo, unul dintre obiectivele blocate de demonstranţi, a fost redeschis traficului rutier, transmite Reuters.

Proteste Londra. Arestări în masă

 

Gruparea ecologistă 'Extinction Rebellion' a vizat locuri din centrul Londrei, precum Oxford Circus şi Piaţa Parlamentului, într-o campanie paşnică de nesupunere civică cu obiectivul stopării a ceea ce organizatorii au numit criza climatică globală. Poliţia londoneză a menţionat că 1.065 de oameni au fost arestaţi în legătură cu protestele, 53 dintre ei fiind acuzaţi de comiterea unor infracţiuni precum obstrucţionarea unei autostrăzi.

Oxford Circus şi Piaţa Parlamentului au fost redeschise traficului începând de duminică, în timp ce Podul Waterloo în cursul nopţii de duminică spre luni. Poliţia le-a solicitat manifestanţilor să se mute la Arcul de Marmură, care se află la unul dintre capetele faimoasei artere comerciale Oxford. Tânăra activistă suedeză Greta Thunberg s-a adresat duminică demonstranţilor strânşi în zona Arcului de Marmură, cerându-le să nu renunţe niciodată la campania pentru salvarea planetei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel