Brexit. PROTESTE de amploare în Marea Britanie după amânarea ieșirii din UE

Liviu Ludovic |
Data publicării:

În oraşul muncitoresc Tilbury din Marea Britanie, situat la est de Londra, susţinătorii Brexitului şi-au manifestat joi frustrarea şi exasperarea, după o nouă amânare a Brexitului acordată de Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

"M-am săturat", a declarat Colin Elliott, 70 de ani, care a muncit într-o uzină de tractoare, cu referire la amânarea cu şase luni obţinută de premierul britanic Theresa May, după aproape trei ani de la referendumul care a decis retragerea din UE. "Am votat pentru Brexit şi mă simt trădat. Ei (politicienii) nu pun în aplicare rezultatul" referendumului, a declarat el.

Regiunea de lângă Tilbury a votat pentru ieşirea Marii Britanii din UE în proporţie de 72% în timpul referendumului din iunie 2016, comparativ cu 52% la nivelul întregii ţări.

Alţi locuitori îi împărtăşesc furia faţă de perspectiva de a vedea Brexitul amânat cu şase luni, exceptând situaţia în care parlamentarii britanici ar vota în cele din urmă acordul de retragere negociat de Theresa May cu Bruxellesul.

Puţine locuri din Marea Britanie au susţinut într-un mod atât de masiv ieşirea Marii Britanii din UE ca acest mic oraş din Essex, din apropierea capitalei britanice. Situat la umbra docurilor de pe Tamisa, care şi-au atins apogeul în urmă cu un secol pe vremea Imperiului Britanic, regiunea a cunoscut mai târziu declinul. În pofida activităţii unui port de containere şi a câtorva întreprinderi de industrie uşoară, locuitorii se simt abandonaţi şi temerile stârnite de imigraţie au alimentat votul în favoarea Brexitului.

Fost alegător al opoziţiei laburiste, Robert Gilbert, 73 de ani, care s-a pensionat din metalurgie, a atenţionat că dacă Marea Britanie va organiza alegeri europene la sfârşitul lui mai, ceea ce pare tot mai probabil, el îşi va exprima nemulţumirea votând în favoarea noului Partid al Brexitului înfiinţat de eurofobul Nigel Farage, fost lider al partidului Ukip.

Însă alţi locuitori din Tilbury au decis nici să nu mai voteze, simţindu-se "trădaţi".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel