Proteste în Anglia faţă de un fenomen foarte periculos: Sute de oameni au ieșit pe străzile din marile orașe și au boicotat cluburile

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Proteste în Anglia faţă de un fenomen foarte periculos: Sute de oameni au ieșit pe străzile din marile orașe și au boicotat cluburile
Proteste în Anglia faţă de un fenomen foarte periculos: Sute de oameni au ieșit pe străzile din marile orașe și au boicotat cluburile

Sute de oameni au protestat în marile oraşe britanice în aceste zile faţă de un fenomen foarte periculos şi tot mai frecvent care se petrece în localurile din Marea Britanie.

Este vorba despre aşa-numitele pastile de viol, droguri pe care unii indivizi le strecoară în băuturile femeilor, pentru a le convinge să plece cu ei acasă.

Fenomenul a luat amploare şi tot mai multe femei au ajuns să fie abuzate după ce au fost drogate în timpul unei ieşiri în oraş.

Sute de oameni au ieșit pe străzile din marile orașe britanice și au boicotat cluburile, în cadrul unei campanii de protest care a început în mediul online

 

Drog al violului

 

Protestatarii au vrut să tragă un semnal de alarmă față de numărul tot mai mare de tinere care ajung să fie drogate, fără să știe, în cluburile britanice.

„Situația a evoluat, nu mai sunt doar câteva cazuri, dar oamenii din toată țara și-au dat mâna ca să participe la această campanie. Pentru că la mijloc sunt oameni politici, iar această mișcare cere măsuri imediate pentru a aborda ceea ce se întâmplă”, spus Camila Florencia Rusailh, University of Manchester Students’ Union, conform Știrile PRO TV.

Elizabeth e una dintre tinerele care au trecut printr-o astfel de experiență traumatizantă. Era cu prietenii într-un club, când cineva i-a pus pe ascuns un așa-numit drog al violului în băutură.

 

În lunile septembrie și octombrie au fost înregistrate aproape 200 de cazuri confirmate

 

„Pur și simplu m-am prăbușit pe podea. Corpul era moleșit, mușchii nu mai funcționau, nu puteam nici măcar să ridic mâna să le fac semn că sunt bine. Totul s-a întâmplat în cinci minute. Dădusem ochii peste cap. Prietena mea m-a pus într-o poziție confortabilă. Oamenii din jurul meu spuneau că sunt beată, dar știu că era vorba despre o senzație diferită”, susține Elizabeth Everett.

În ultimele luni, în multe orașe britanice a crescut brusc numărul plângerilor făcute de femei care spun că au fost drogate fără să vrea în cluburi, de bărbați care ar fi intenționat să le violeze mai apoi. În unele cazuri, indivizii au folosit seringi pentru a le injecta pe tinere cu substanțe psihotrope.

„Trebuie să ne implicăm puternic. Trebuie să lăsăm la o parte discuțiile, iar cei care se fac vinovați de așa ceva trebuie să primească pedepse mult mai dure”, a precizat Sacha Lord, Nighttime Economy Adviser for Greater Manchester.

Potrivit poliției britanice, numai în lunile septembrie și octombrie au fost înregistrate aproape 200 de cazuri confirmate, în care indivizi au pus droguri în băuturile unor femei, în barurile din Regat.

În alte 24 de cazuri, femeile au fost injectate. Autoritățile bănuiesc, însă, că numărul victimelor e mult mai mare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel