Proteste de amploare în Germania. Oamenii au ieșit din nou în stradă împotriva restricțiilor

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Peste 20.000 de persoane au participat luni seara în Germania la proteste împotriva restricţiilor impuse de autorităţi pentru a gestiona pandemia de COVID-19, informează dpa. 

În timp ce multe din proteste obţinuseră în prealabil autorizaţia de organizare, au fost şi câteva neautorizate şi, prin urmare, ilegale.

Landul Mecklenburg-Vorpommern din nord-estul Germaniei este un punct important în care s-au concentrat demonstraţiile în ultimele săptămâni.

În total, au fost organizate luni proteste în aproximativ 20 de oraşe şi orăşele din Germania, potrivit poliţiei.

În Rostock, câteva mii de persoane au mărşăluit prin centrul oraşului, potrivit estimărilor poliţiei. Protestul a fost permis atât timp cât participanţii aveau acoperite gura şi nasul. Cu toate acestea, aceste reguli au fost ignorate de mulţi participanţi.

Un protest similar a avut loc și pe 01 ianuarie 

 

Aproximativ 6.500 de persoane au participat sâmbătă la o demonstraţie împotriva vaccinării şi a altor măsuri antipandemice în oraşul Dusseldorf din Germania, a anunţat poliţia, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Potrivit unui purtător de cuvânt, demonstraţia a fost paşnică, iar participanţii au respectat cerinţa de a purta mască de protecţie.

În ultimele trei săptămâni, între 2.000 şi 4.000 de persoane au participat la demonstraţii împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19. 

Protestele au loc în ciuda creşterii numărului de infectări şi a îngrijorărilor în privinţa răspândirii noii variante a coronavirusului, Omicron, mai transmisibilă.

Numărul de cazuri creşte de la o zi la alta, conform datelor de sâmbătă, iar oficialii se tem că numărul real de infectări este de fapt mai mare, dată fiind faptul că cel mai probabil în timpul sărbătorilor au fost colectate mai puţine informaţii. Parlamentarii fac apel la populaţie să se vaccineze, spunând că nivelul actual al inoculării este prea mic.

Proteste și în Olanda. 30 de oameni arestați

 

Poliţia olandeză a arestat duminică 30 de persoane la Amsterdam în timpul unei manifestaţii, interzise de autorităţi, contra restricţiilor sanitare în vigoare în Ţările de Jos, unde un nou lockdown a fost impus în faţa răspândirii variantei Omicron.

Mii de persoane s-au adunat în Museumplein, una dintre principalele pieţe ale capitalei olandeze, cei mai mulţi fără mască de protecţie şi încălcând regulile de distanţare fizică. Primarul Femke Halsema a emis un ordin de urgenţă, autorizând poliţia să elibereze piaţa pentru că protestatarii au încălcat interdicţia ce vizează adunările publice în cel mai recent val al epidemiei de COVID-19.

"În urma cererii primarului, poliţia a intervenit şi în total 30 de suspecţi au fost arestaţi", a anunţat poliţia într-un comunicat, precizând că patru poliţişti au fost răniţi.

Persoanele au fost arestate pentru încălcarea ordinii publice, agresiune, posesie de arme şi nerespectarea forţelor de ordine, a adăugat poliţia.

Protestele s-au soldat cu cel puțin doi răniți

 

Cel puţin doi manifestanţi au fost răniţi, au raportat mass-media locale.

Poliţia antirevoltă a fost desfăşurată la faţa locului şi unii poliţişti au fost nevoiţi să recurgă la forţă atunci când unii manifestanţi au refuzat să părăsească piaţa în pofida unui avertisment, potrivit poliţiei.

"Aici este Olanda! Puterea poporului!", a scandat unul dintre manifestanţi.

Restricţiile sanitare sunt severe în Ţările de Jos. Un nou lockdown a fost impus populaţiei cu o săptămână înainte de Anul Nou, în faţa noului val de COVID-19 şi răspândirii variantei Omicron.

Toate magazinele neesenţiale, restaurantele, barurile, sălile de cinema, muzeele şi teatrele vor fi închise până pe 14 ianuarie, iar şcolile până cel puţin pe 9 ianuarie.

În exterior sunt autorizate reuniunile a maxim două persoane, exceptând funeraliile. Însă nicio restricţie de circulaţie nu a fost încă decisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel