Proteste de amploare în Franța. Mii de oameni în stradă: "Suntem la capătul puterilor"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Mii de angajaţi din sistemul judiciar au protestat, miercuri, în mai multe oraşe din Franţa, denunţând condiţiile de lucru şi starea "bolnavă" a justiţiei, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Point. Protestele au avut loc în urma apelurilor făcute de 17 organizaţii sindicale în sensul "mobilizării generale pentru justiţie". 

La Paris, sute de magistraţi, grefieri şi avocaţi s-au adunat în faţa Ministerului Economiei. Pe pancartele protestatarilor erau mesaje precum "Justiţia bolnavă", "Suntem la capătul puterilor", "Mizerie judiciară", "Unde sunt recrutările?".

"Trebuie să găsim alte mijloace, deoarece justiţia nu mai poate", a afirmat Céline Parisot, preşedintele Uniunii Sindicale a Magistraţilor (USM).

"Nu am mai văzut niciodată o asemenea mobilizare, o unanimitate în constatarea unei justiţii dezumanizate", a declarat, la rândul său, Katia Dubreuil, preşedintele Sindicatului din Magistratură (SM).

La Nantes, au protestat aproximativ 200 de magistraţi, grefieri şi avocaţi, la mitingul din Besançon au fost aproximativ 100 de persoane, iar în Bastia, circa 40. În oraşul Strasbourg s-au adunat aproximativ 400 de protestatari, la fel şi în Lille.

O delegaţie a sindicatelor din magistratură va fi primită miercuri seară la Ministerul Economiei. Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris, Gabriel Attal, a anunţat că bugetul Ministerului Justiţiei va fi majorat cu 30%.

Eric Dupond-Moretti, ministrul francez al Justiţiei, a declarat că, începând din 2023, numărul posturilor din sistemul judiciar va fi suplimentat cu 380 de locuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel