Proteste Barcelona. GREVĂ GENERALĂ în toată Catalonia. Avertisment pentru români

Narcis Popa |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei - Barcelona şi alte localităţi din regiune, precum Tarragona, Tarrega, Berga, Vic şi Girona, că vor continua mobilizări de persoane şi pentru ziua de vineri este programată o grevă generală, ceea ce va determina perturbări ale circulaţiei mijloacelor de transport rutier, feroviar şi aerian, atât în zona metropolitană a Barcelonei, cât şi în regiune.

MAE le recomandă cetăţenilor români să evite zonele în care au loc aglomerări de persoane şi să se informeze, în prealabil, asupra stării infrastructurii de transport la http://infocar.dgt.es/etraffic/, http://rodalies.gencat.cat/en/inici/ şi http://www.aena.es, precum şi pe site-urile oficiale ale companiilor feroviare şi aeriene la care intenţionează să călătorească. De asemenea, informaţii actualizate pot fi găsite pe social-media, în special pe Twitter la @emergenciescat, @Inforenfe şi @rodalies.

Potrivit unui comunicat transmis joi de MAE, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona +34934181535; +34934334223; +34934340220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://barcelona.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel