PROTEST în Piața Universității față de tăierile ilegale de păduri: "Stop MAFIEI lemnului!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Peste 600 de persoane protestează, duminică seara, în Piața Universității din Capitală față de tăierile ilegale de păduri, urmând să plece în marș către Piața Kogălniceanu și apoi la Ministerul Apelor și Pădurilor, pentru a cere demisia ministrului Ioan Deneș. 

Protestatarii au adus pancarde cu mesaje precum "Codrule, codruţule, unde dispari, tu, drăguţule?", "Vrem SUMAL, nu lemn ilegal!", "Toți în stradă pentru păduri", "Stop mafiei lemnului!", transmite Mediafax.

"Suntem aici pentru că, de 30 de ani, ne batem joc de păduri și când spun ne batem joc mă refer în primul și primul rând la statul român. Pădurile sunt element de securitate națională, au ajuns pe agenda CSAT-ului, deci sunt o resursă de importanță strategică și cu toate acestea, după cum spuneam, de 30 de ani nimeni nu face nimic ca să oprească tăierile ilegale. Aceste tăieri ilegale, am aflat în ultimele săptămâni, că sunt mult mai grave decât inclusiv noi, societatea civilă, ne-am închipuit și anume 20 de milioane metri cubi de lemn dispar anual din pădurile României (...) Asta e mai mult de cât exploatăm în mod legal, adică 18 milioane de metri cubi, cu acte, cum se zice, deci mai mult decât exploatăm legal, dispare ilegal din pădure, ceea ce e absolut de nemaiauzit, cu atât mai mult într-o țară membră a U.E, în anul 2020 aproape", a declarat Valentin Sălăgeanu, director executiv GreenPeace România.

Manifestația este organizată de către organizațiile nonguvernamentale Greenpeace Romania, DeClic și Agent Green.

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel