Protest în fața Ministerului Justiției: Se cere desființarea Secției Speciale (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un protest a avut loc luni în fața Ministerului Justiției, comunitatea Declic cerându-i ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, să nu mai tergiverseze luarea unei decizii privind proiectul de lege pentru desființarea Secției Speciale.

Membrii Declic i-au atras atenția ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, că nu se mai poate ascunde în spatele unor „pseudo-dezbateri repetate” și că trebuie să ia o decizie finală în privința desființării Secției Speciale, așa cum a promis prin nenumărate declarații publice.

„Comunitatea Declic susţine dezbaterile publice, însă, de data aceasta, ministrul Justiţiei nu face altceva decât să ne ducă cu preşul: pe cetăţeni, pe magistraţi, pe cei de la Comisia Europeană. De la începutul anului are loc o dezbatere continuă a proiectului de lege privind desființarea Secţiei Speciale. Mai întâi, în luna februarie, ministerul a anunţat această dezbatere, apoi în luna iunie, la solicitarea Declic, a avut loc o discuție la minister. Iar acum, în septembrie, ministrul vine şi anunţă o nouă dezbatere publică, de data aceasta pentru încă 6 luni. Asta înseamnă foarte mult timp pierdut, timp în care justiţia din România este blocată”, a declarat Cătălina Hopârteanu, reprezentant al Comunităţii Declic.

Practic, un actor machiat să semene cu actualul ministru al Justiției a imitat modul de acțiune al lui Cătălin Predoiu față de desființarea Secției Speciale, în fața Ministerului, într-o scenetă organizată în fața instituției.

Acțiunea Declic este un semnal de alarmă față de amânarea soluției cerute de cetățeni și de Comisia de la Veneția și anume desființarea Secției Speciale.

„Nu ne mai duceți cu preșul, domnule ministru! Vrem justiție independentă”, acesta este mesajul transmis de cei peste 19.000 de semnatari ai petiției Declic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel