PROTEST de amploare anunțat mâine. PĂRINȚII ies în STRADĂ: „Nu negociem VIAȚA COPIILOR noștri”

Părinții copiilor cu dizabilități și adulții cu dizabilități ies în stradă, mâine, în intervalul 10.00 – 13.00, în București, în fața Palatului Victoria și în 18 județe din țară să conteste Proiectul de Buget aferent anului 2019 și să ceară modificarea acestuia.

„În Proiectul de Buget, cheltuielilor pentru salariile asistenților personali, indemnizațiile de creștere a copilului cu dizabilități, serviciile de protecția copilului și centrele pentru adulți cu dizabilități le este alocat BUGET ZERO, fiind lăsate pe seama autorităților locale.

Proiectul de buget, în forma sa actuală, lasă copiii și adulții cu dizabilități și familiile lor fără garanții și în riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supraviețuire”, spune Maria Mădălina Turza, președinte Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități, într-un comunicat de presă.

Citește și SCRISOARE răvășitoare de la PĂRINȚI pentru Teodorovici: „Bugetul reprezintă un ATENTAT la viața COPIILOR. O CRIMĂ"

Județele care s-au raliat, prin notificarea primăriilor și/sau venirea la București, protestului „Nu Negociem Viața Copiilor Noștri și a Adulților cu Dizabilități” până în acest moment sunt: Alba, Bihor, Botoșani, Constanța, Cluj, Hunedoara, Prahova, Gorj, Bacău, Vaslui, Dâmbovița, Sibiu, Dolj, Ialomița, Brăila, Covasna, Timișoara, Buzău.

„Subliniem faptul că acesta este un efort civic autentic, organizat în regim de urgență, în termen de două zile prin mobilizarea exemplară a părinților de copii cu dizabilități și a adulților cu dizabilități din România”, a conchis Turza.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy