Protest 24 februarie. Oamenii au ieșit în stradă în TOATĂ ȚARA

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Mii de oameni au ieșit în stradă în toată țara, duminică seară, pentru a protesta împotriva OUG7/2019, Ordonanța care modifică Legile Justiției. 

ARAD

Peste 300 de arădeni participă, duminică seară, la un protest în centrul oraşului, în Piaţa Revoluţiei, acţiunea având ca scop susţinerea nemulţumirilor magistraţilor cu privire la modificarea cadrului legislativ din domeniul Justiţiei prin ordonanţe de urgenţă.

Protestatarii au început să se adune în Piaţa Revoluţiei după ora 18,00, în urma unei invitaţii lansate pe Facebook, pe grupul "Aradul Civic", unde se anunţa că se va cere abrogarea OUG care a declanşat proteste, vineri, în rândul magistraţilor din mai multe judeţe.

Se scandează împotriva ordonanţei de modificare a legilor justiţiei, dar şi împotriva Guvernului şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, se flutură steaguri, iar unii participanţi folosesc vuvuzele, fluiere şi tobe pentru a atrage atenţia. De asemenea, se foloseşte o portavoce pentru transmiterea de mesaje.

La ora 18,30, o parte dintre manifestanţi au pornit în marş prin centrul oraşului, pe trotuare, în timp ce ceilalţi au rămas în Piaţa Revoluţiei.

Protestul este considerat unul spontan, iar forţe de ordine sunt mobilizate pentru supravegherea acţiunii.

ALBA IULIA

Câteva zeci de persoane, care s-au mobilizat în urma unui anunţ pe reţelele de socializare, au protestat duminică seara la Alba Iulia împotriva modificărilor aduse recent legilor justiţiei şi, totodată, împotriva Partidului Social Democrat.

Adunaţi în faţa sediului Instituţiei Prefectului Alba, oamenii au scandat, în principal, "Justiţie, nu corupţie" şi au afişat pancarte cu mesajul "Toţi pentru justiţie". De aici au plecat în marş spre sediul organizaţiei Alba a PSD, cerându-le celor care îi priveau din apartamente să li se alăture, scandând "Dacă vă pasă, ieşiţi din casă" şi "Nu staţi la căldură, şi pe voi vă fură".

CRAIOVA

Câteva zeci de persoane au protestat, duminică seara, în centrul Craiovei faţă de OUG 7/2019 referitoare la legile justiţiei, solicitând demisia Guvernului.

Protestatarii au venit cu pancarte cu mesaje "Toţi pentru justiţie" şi au strigat "România, trezeşte-te!" "Craiova, trezeşte-te!", "Cinste magistraţilor!", "Uniţi, salvăm toată România!", "PSD, ciumă roşie", "Justiţie, nu corupţie". Protestul nu a fost autorizat.

IAȘI

Aproximativ 700 de persoane au venit duminică seara în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de ordonanţa de urgenţă ce vizează modificarea legilor Justiţiei, numărul fiind în creştere.

Majoritatea manifestanţilor s-au organizat pe reţelele de socializare. Ei sunt strânşi în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, au pancarte şi steaguri, şi scandează lozinci antiguvernamentale: "Justiţie, nu corupţie", "Magistraţi, nu cedaţi", "Facem grevă generală, guvernarea e penală", "Ruşine, ruşine să vă fie", "Iaşul cere fără graţiere", " "Uniţi salvăm toată România", "Astăzi ignoraţi, mâine repetaţi", "Legile voastre, nişte dezastre".

BAIA MARE

Peste 500 de persoane s-au strâns, duminică seara, în Piaţa Revoluţiei din municipiul Baia Mare, unde au stat aproape două ore şi au discutat despre situaţia în care se află sistemul de justiţie şi efectele OUG nr.7/2019.

Printre participanţi s-au aflat membrii ai PNL, USP şi Plus, dar şi cetăţeni neafiliaţi politic. Acţiunea a fost organizată prin intermediul reţelelor de socializare. 

La marşul care a pornit din Piaţa Revoluţiei, urmând să facă un tur pe principalele străzi din zona centrală a municipiului Baia Mare, sunt prezenţi oameni de toate vârstele.

Coloana de manifestanţi este însoţită de echipaje de poliţişti şi jandarmi, traficul rutier nefiind perturbat. 

CLUJ

Aproximativ 2.000 de persoane protestează, duminică, la Cluj, faţă de OUG 7 referitoare la legile justiţiei.

Protestatarii cer demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi poartă pe mâini banderole albe, în semn de solidaritate cu magistraţii.

"Cinste lor, cinste lor, cinste magistraţilor", "Anticipate",  "Magistraţi nu cedaţi", "Tudorel, demisia" sunt câteva dintre scandările protestatarilor.

De asemenea, ei poartă pancarte cu mesaje precum "Justiţia pedepseşte corupţia. Nu invers", "Strigăm toţi şi strigăm tare, ţara mea nu-i de vânzare", "Până la vot mai este, azi mergem la proteste". În jurul orei 18,45, protestatarii au pornit într-un marş spre cartierul Gheorgheni.

Printre cei prezenţi la protest s-a numărat şi deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Protestatarii au sosit în zona Pieţei Unirii din Cluj-Napoca începând cu ora 18,00, în urma unui apel cu titlul "Abrogaţi şi apoi Plecaţi", lansat pe reţelele de socializare.

SIBIU

Câteva sute de persoane s-au strâns, duminică seară, în piaţa centrală din Sibiu, pentru a protesta faţă de OUG nr.7/2019 prin care s-au adus modificări importante Legilor Justiţiei.

TULCEA

Circa 50 de persoane au protestat duminică seara, în Piaţa Tricolorului din municipiul Tulcea, faţă de OUG nr. 7/2019 prin care s-au adus modificări legilor Justiţiei.

Protestatarii grupaţi lângă statuia lui Mircea cel Bătrân s-au adunat începând cu ora 18.00 şi au avut ca semn distinctiv drapelul României.

Guvernul a adoptat marţi o ordonanţă de urgenţă care modifică legile Justiţiei şi care se referă, printre altele, la delegările în funcţii de conducere de rang înalt din cadrul Ministerului Public.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel