Protest 10 august. Piloții Ryanair din 4 țări întră în grevă

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Călătoriți în Spania? Ryanair menţine purtarea măştii pe 15 dintre rutele sale europene
Călătoriți în Spania? Ryanair menţine purtarea măştii pe 15 dintre rutele sale europene

Piloţii Ryanair din Germania se vor alătura vineri grevelor deja planificate în Irlanda, Suedia şi Belgia.

Piloţii Ryanair din Germania intenţionează să declanşeze o mişcare de protest în data de 10 august, alăturându-se astfel acţiunilor deja planificate în Irlanda, Suedia şi Belgia, transmite Reuters.

Deja operatorul aerian irlandez a anulat 6% din cele peste 2.400 de zboruri planificate pentru vineri în Europa. Greva de 24 de ore a piloţilor din Germania va începe vineri, la ora 01:01 GMT şi va afecta toate cursele aeriene din Germania, a anunţat miercuri sindicatul piloţilor Vereinigung Cockpit (VC).

Luna trecută au avut loc la Frankfurt negocieri între conducerea companiei aeriene low-cost şi Vereinigung Cockpit, care s-au încheiat fără rezultat. Sindicatul cere îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi majorarea salariilor pentru piloţii Ryanair dar reprezentanţii VC au anunţat miercuri că operatorul aerian exclus orice creştere salarială.

Şi sindicatul piloţilor olandezi, VNV, ia în considerare declanşarea unei greve vineri, dar încă nu a luat nicio decizie, a anunţat un purtător de cuvânt. Confruntat cu perspectiva extinderii grevelor angajaţilor din Europa, şeful Ryanair, Michael O'Leary, a ameninţat săptămâna trecută că va muta mai multe locuri de muncă în Polonia dacă mişcările de protest vor afecta afacerea.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel