Protagoniștii filmului „Romeo și Julieta“ - regizat de Franco Zeffirelli - acuză producătorii de exploatare sexuală, după 50 de ani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Olivia Hussey și Leonard Whiting, în vârstă de 70 de ani, protagoniști ai filmului "Romeo și Julieta", regizat de Franco Zeffirelli în 1968, au dat în judecată compania Paramount, susținând că au fost „exploatați sexual pentru scene de nuditate“ și forțați să filmeze o scenă provocatoare când erau încă minori.

Actorii Olivia Hussey și Leonard Whiting, care au jucat în versiunea cinematografică a filmului "Romeo și Julieta", regizat de Franco Zeffirelli, au dat în judecată compnia producătoare - Paramount - după mai bine de 50 de ani, susținând că au fost forțați să filmeze scene sexule pe platou când erau încă minori.

Actorii din „Romeo și Julieta“ - regizat de Franco Zeffirelli - acuză producătorii de exploatare sexuală, după 50 de ani

 

Cei doi interpreți, acum în vârstă de șaptezeci de ani, au fost protagoniștii versiunii cinematografice a piesei lui William Shakespeare, regizată de Franco Zeffirelli, dedicată celebrei povești a doi tineri îndrăgostiți și a iubirii lor interzise care se termină tragic.

Potrivit AFP, cei doi actori, Hussey și Whiting, care aveau 15, respectiv 16 ani la acea vreme, au acuzat compania de producție a filmului, Paramount Pictures, că i-a forțat de fapt să participe la o scenă de nuditate neautorizată.

Ambii actori au primit Globuri de Aur pentru interpretările lor și, potrivit plângerii depuse săptămâna trecută la Santa Monica, California, ei acuză compania de producție că i-a exploatat sexual când erau încă minori, cu imagini cu fesele și sânii lor. Potrivit reconstituirii celor doi, Zeffirelli însuși, care a murit în 2019, ar fi făcut presiuni pentru ca scena să fie realizată, deoarece, fără ea, filmul ar fi fost un "eșec".

'Anxietatea și stresul psihologic' efectele asupra celor doi actori

 

O forțare care ar reprezenta, de fapt, o încălcare a legii. Potrivit avocatului Solomon Gresen, care îi apără pe cei doi, prejudiciul suferit a continuat de-a lungul anilor, mai ales odată cu lansarea unei noi versiuni a filmului. Stresul psihologic, anxietatea și suferința emoțională au fost efectele suferite de cei doi în cei peste cincizeci de ani care au urmat filmului.

Deocamdată, casa de producție nu a comentat în niciun fel afacerea, care a alimentat mari dezbateri și având în vedere ceea ce a subliniat revista Variety, care a amintit cum în 2018, într-un interviu, actrița Olivia Hussey a apărat scena într-un interviu, numind-o, de fapt, necesară.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel