Acţiune pentru ca românii plecaţi la muncă în străinătate să se întoarcă acasă

Mihai Ciobanu / 27 apr 2018, 10:36 Salveaza PDF Comentarii
Barcelona 10.01.2016  Politica Debate de investidura del nuevo President de la Generalitat Carles Puigdemont, en la foto besando a su esposa. FOTO  RICARD CUGAT
Barcelona 10.01.2016 Politica Debate de investidura del nuevo President de la Generalitat Carles Puigdemont, en la foto besando a su esposa. FOTO RICARD CUGAT

Acțiuni de înfrățire între județe din România și regiuni din țări în care se găsesc comunități românești.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni lansează programul "Centenar prin Înfrățiri" prin care se încurajează dezvoltarea de acțiuni de înfrățire între județe din România și regiuni din țări în care se găsesc comunități românești semnificative. 

Anunţul a fost făcut de către ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, prezentă la cea de a a XXVII-a ediție a Adunării Generale a Asociației Orașelor din România (AOR), care are loc în perioada 25-27 aprilie a.c.

Un alt punct de interes l-a reprezentat campania națională "Informare acasă! Siguranță în lume!" inițiată de MRP în 2017 și care continuă în 2018, urmând să fie extinsă la nivelul întregii țării, în două etape: mai-iunie, având ca grup țintă tinerii, respectiv septembrie-august, etapă destinată persoanelor adulte.

[citeste si]

Sperăm ca prin această colaborare să mobilizăm forța de muncă să revină acasă

"Ne dorim o colaborare strânsă cu reprezentanții autorităților locale, care sunt cel mai aproape de cetățenii noștri și care îi pot ghida și sprijini îndeaproape în momentele în care aceștia decid să plece în străinătate. La nivelul ministerului ne propunem să demarăm aceste campanii cu susținerea primăriilor, a consiliilor locale și a organizațiilor reprezentantive, astfel încât să reușim să ne informăm cetățenii și să ne asigurăm că au parte de toate instrumentele pentru a face față multitudinii de contexte sociale, culturale, economice din exterior.

Viitorul lor ne preocupă, așa că depunem toate deligilențele pentru a ne asigura că impactul eforturilor comune este semnificativ. Totodată, sperăm ca prin această colaborare să mobilizăm forța de muncă să revină acasă, unde românii pot găsi oportunități atractive despre care nu știau că există", a declarat ministrul pentru românii de pretutindeni.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy