Profesoară româncă, blocată în China până în septembrie: „Nu lăsați masca jos”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Gabriela Mogoș este o româncă stabilită în China, care ar vrea să se întoarcă în România, dar, din cauza interdicțiilor de călătorie impuse în statul care a adoptat-o, nu poate face acest lucru până în septembrie. Din păcate, nici atunci nu poate reveni în țară pentru că începe cursurile la universitatea la care predă.

„Primim mesaje zilnic, să purtăm masca. Noi străinii suntem mai relaxați, dar nu este așa. Indiferent câtă încredere avem în apropiați că nu pot fi bolnavi, eu spun că nu e chiar așa. Eu am trei prieteni care s-au îmbolnăvit”, a mărturisit Gabriela, la Antena 3.

Ea a povestit că, în China, oamenilor le este măsurată temperatura inclusiv în mijloacele de transport și că autoritățile au pus la dispoziție corturi în foarte multe locuri publice pentru termoscanare. Mai mult decât atât, toate aceste date sunt înregistrate pe liste, ce cuprind numele și valoarea temperaturii corporale.

Gabriela le recomandă românilor să nu dea masca jos niciodată și mărturisește că ea o poartă tot timpul, inclusiv când duce gunoiul, deși este foarte incomod, mai ales că temperaturile au ajuns la 35 de grade în zona în care locuiește. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel