Procurorul general din Elveția, a demisionat

Procurorul general al Elveției, Michael Lauber, care se confruntă un proces de destituire pentru conduita avută în timpul anchetei la FIFA, a demisionat după ce a aflat despre decizia instanței care critică tratarea cauzei.

Anunțul lui Lauber vine după ce s-a aflat că vineri Curtea Administrativă Federală din Elveția (TAF) susține că procurorul general și-a încălcat mai multe obligații și a mințit anchetatorii, în timp ce a investigat un caz de presupusă corupție în jurul organului de conducere al fotbalului mondial, FIFA.

Lauber a făcut declarații „neplauzibile” despre o întâlnire secretă pe care a avut-o cu președintele FIFA, Gianni Infantino, în iunie 2017, notează Curtea Administrativă Federală, precizează site-ul swissinfo.ch. Ancheta disciplinară care a avut loc l-a sancționat cu reținerea a 8% din salariu pe un an, aproape 278.00 de franci elvețieni, în urma întâlnirii secrete pe care procurorul a avut-o cu Infantino. Concluzia Înaltei Instanțe este că Lauber „a făcut intenționat declarații false”, autorității care îi cercetează conduita știind că a ascuns întâlnirea menționată.

Lauber a preferat să-și dea demisia pentru a proteja integritatea Ministerului Public al Confederației (MPC, Parchetul elvețian). Cu toate acestea, într-o declarație personală lansată vineri el neagă minciuna.

Michael Lauber a fost ales procuror general al Elveției de către Adunarea Federală din 28 septembrie 2011, asumându-și funcția la 1 ianuarie 2012. A fost reales pentru un al doilea mandat (2016 - 2019) pe 17 iunie 2015, iar din nou pe 25 septembrie 2019 pentru un al treilea mandat (2020 - 2023).

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy