Procuror, după tragedia de la Constanţa: "Cauza principală a morţii celor şapte persoane, intoxicaţia cu fum"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Șeful ISU Constanța: „Au murit nouă din cei zece pacienți internați la ATI Covid”. Bode: „Au murit șapte persoane. A fost o greșeală”
Șeful ISU Constanța: „Au murit nouă din cei zece pacienți internați la ATI Covid”. Bode: „Au murit șapte persoane. A fost o greșeală”

Toate cele şapte persoane moarte în incendiul de la Spitalul din Constanţa, care a avut loc vineri, au de decedat din cauza intoxicaţiei cu fum, spune procurorul de caz.

"La  toate cele şapte persoane, cauza principală a decesului fost intoxicaţia cu fum, dar la două dintre ele au fost şi arsuri mai multe decât la celelalte, care au contribuit la deces", a declarat procurorul criminalist Sadîc Zafer.

Potrivit acestuia, personalul medical nu a spus câte asistente sau medici au audiat.

"Pe secția de terapie intensivă sunt şapte saloane în care se afla cele 10 paturi distribuite. Ancheta este la început, vor verifica fiecare salon în parte. Nu pot da înainte o cauză a incendiului", a mai spus procurorul, citat de Antena 3.

Șapte persoane au murit în incendiul izbucnit la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.

 

„Incendiul la Spitalul de Boli Infecțioase, secția ATI. Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID. La 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Sunt 9 pacienți decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților.Forțe solicitate în sprijin de la județele CL, GL și IL. Misiunea este in dinamica, revenim cu detalii pe parcurs”, anunță IGSU.

113 pacienți erau internați în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, din care 10 în ATI.  Toți pacienții au fost transferați la Spitalul Județean de Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU.

Un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă la Parchetul Tribunalului Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel