Prins de o avalanşă, un român a stat zeci de minute îngropat în zăpadă. Bărbatul, salvat ca prin minune

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Prins de o avalanşă, un român a stat zeci de minute îngropat în zăpadă. Bărbatul, ajutat de salvatorii din Sinaia.
Prins de o avalanşă, un român a stat zeci de minute îngropat în zăpadă. Bărbatul, ajutat de salvatorii din Sinaia.

Salvatorii din Sinaia au intervenit pentru a asigura asistența medicală unui bărbat, care a fost surprins de o avalanșă  pe pârtia Papagal.

Bărbatul, în vârstă de 46 ani, care a fost evaluat de echipajul medical, prezenta hipotermie. Ulterior, românul a fost transportat de echipajul SMURD la CPU Sinaia. Victima a fost salvat de echipajul Salvamont.

„Doi schiori au fost surprinși de o  avalanșă în zona Papagal. Ca urmare a apelului primit în Dispeceratul Salvamont Sinaia din partea unui angajat al companiei de transport pe cablu, o echipă formată din 8 salvatori și 5 voluntari au plecat imediat spre locul incidentului. La locul incidentului au fost găsiți doi supraviețuitori, tată și fiu. Tatăl a putut fi extras abia după mai bine de 30 minute, datorită stratului gros de zăpadă. Acesta a suferit un traumatism la coloană vertebrală și un traumatism cranio-cerebral.

După doar 75 de minute de la primirea apelului, supraviețuitorii au fost coborâți la Cota 1400, de unde au fost preluați de un echipaj SMURD”, au postat pe pagina de Facebook salvatorii de la Serviciul Salvamont Prahova.

În context, salvatorii amintesc că sunt amenajate și deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Lăptici 3, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Valea Soarelui 3, Varianta, Călugărul 1, Călugărul 2, Călugărul 3, Valea Dorului 1, Valea Dorului 2 și Începători deservită de banda de la Cota 2000. Pârtiile sunt acoperite cu strat proaspăt de zăpadă, viscolită sub formă de rulouri. 

„Vă rugăm să schiați cu atenție! Rămân închise, din cauza gheții și a stratului insuficient de zăpadă, Pârtia Nouă, Drumul de Vară și Genune. Victima de azi a fost salvată ca prin minune cu efortul echipelor Salvamont Sinaia și Salvamont Prahova. Mulțumiri și felicitări lor! Povestea de azi se putea sfârși foarte, foarte prost. Vă rugăm aveți grijă de voi!”, a mai transmis Salvamont Sinaia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel