Primul tren special pentru muncitorii români a ajuns din Austria la Timișoara

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Primul tren special pentru muncitori români a ajuns în această după-amiază din Austria la Timișoara. În câteva ore, garnitura va transporta alți români în Austria, la muncă.

Primul tren special destinat transportului lucrătorilor sezonieri români în Austria va pleca duminică, 10 mai, din Timişoara, numărul total de locuri fiind aproximativ 350, informează CFR.

În trenuri au acces doar persoanele declarate admise de DSP, iar toți călătorii sunt obligați să poarte mască de protecție la urcarea/coborârea din trenuri și pe durata călătoriei, și se recomandă utilizarea mănușilor de unică folosință. Pentru operațiunile de îmbarcare/debarcare a călătorilor sunt asigurate culoare special amenajate pentru accesul, respectiv părăsirea organizată a gării.

„Primele trenuri special comandate pentru asigurarea transportului lucrătorilor sezonieri la Viena sunt solicitate să circule începând cu finalul acestei săptămâni, ca urmare a cererii operatorului feroviar de călători din Austria (OBB) şi a discuţiilor purtate între autorităţile din Austria şi România. CFR Călători participă, în calitate de operator feroviar, la efectuarea acestui transport, în parteneriat cu compania austriacă OBB, organizatorul acestei acţiuni. Din punct de vedere tehnic, CFR Călători este pregătită, însă efectuarea transportului se va realiza cu condiţia ca partea austriacă să colecteze suficiente rezervări pentru ocuparea vagoanelor", se arată într-un comunicat al CFR.

Miercuri, următoarea plecare

 

Sunt pregătite, în prima parte a acestui program, un număr de două perechi de trenuri cu plecare din Viena la Timișoara, în zilele de 9 și 12 mai (plecare din Viena ora 23.05), respectiv cu plecare de la Timișoara la Viena în zilele de 10 și 13 mai 2020 (plecare din Timișoara ora 21:13), anunță CFR Călători.

Numărul total de locuri într-un tren este de aproximativ 350. „OBB și autoritățile din Austria se ocupă de rezervarea locurilor pentru trenurile special comandate. De asemenea, responsabili de selecția și deplasarea pasagerilor cu aceste trenuri sunt agențiile de recrutare din Austria", se mai arată în comunicatul companiei.

Potrivit prevederilor din Austria, în cazul în care un îngrijitor, care ajunge în Austria cu trenul, este depistat cu Covid, intră în carantină timp de 14 zile și este nevoit să suporte costurile de carantină, atât pentru el, cât și pentru ceilalți trei colegi de compartiment cu care a călătorit.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel