Primele imagini cu doctorul Cătălin Denciu, eroul de la Piatra Neamț, care s-a aruncat în flăcări pentru a salva pacienții

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
catalin denciu medic erou
catalin denciu medic erou

Mai multe imagini cu doctorul Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, care a sărit în foc pentru a-și salva pacienții infectați cu SARS-COV-2, au fost publicate într-o revista a armatei din Belgia.

Echipele de la spitalul militar sunt foarte fericite că pot să-l ajute pe Dr. Denciu să se reabiliteze. "În acest moment sunt familia mea. Abia aștept să fiu vindecat pentru a le mulțumi", spune Cătălin Denciu. După ce a petrecut ultimele luni în Belgia, dr. Denciu își ia o scurtă vacanță înainte de a-și continuă reabilitarea la Spitalul Universitar Saint-Luc. Medicul nu se află pe un teritoriu necunoscut, deoarece a lucrat acolo încă un an în timpul pregătirii sale că anestezist", relatează beldefnews.mil.be

Potrivit articolui din publicația militară, Cătălin Denciu și-a propus o serie de obiective pentru recâștigarea independenței. Au trecut câteva săptămâni de la ultima intervenție chirurgicală și reabilitarea să a dat deja rezultate. Soția să, dr. Alina Denciu, a călătorit în Belgia și stă într-o camera pentru personalul militar din spital pentru a-i oferi soțului ei sprijin strâns. Între timp, ea învață și tehnici de îngrijire și reabilitare pentru a avea grijă de soțul ei după aceea.

 

Zece pacienți au murit în incendiu



Un incendiu cumplit a izbucnit, pe 14 noiembrie 2020, la Secția AȚI a Spitalului din Piatră Neamț. Medicul Cătălin Denciu a intrat în flăcări pentru a-și scoate pacienții. Din păcate, combinezonul în care era îmbrăcat a luat foc. Cătălin Denciu a suferit arsuri pe 40% din suprafață corporală. A fost transferat în Belgia, la Spitalul Militar Reine Astrid din Bruxelles. În incendiul violent de la Spitalul Județean de Urgență din Piatră-Neamț au murit zece pacienți intubați, care erau diagnosticați cu COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel