Primele declarații ale soferiței care a ucis două fete cu mașina. Spune că a strănutat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Femeia din Bucureşti care a strivit cu maşina o fată de şcoala generală şi o tânără de 21 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore. Ea este acuzată de ucidere din culpă.

Însă, în decizia luată de procuror a cântărit greu faptul că şoferiţa s-ar fi urcat băută la volan. Surse apropiate de anchetă susţin că alcoolemia ar fi fost aproape de limita de la care se considera infracţiune, adică mare.

Femeii i s-au recoltat probe de sânge la Institutul Naţional de Medicină Legală după ce a refuzat să sufle în etilotest, invocând motive de sănătate.

Iar rezultatele au confirmat temerile poliţiştilor: potrivit unor surse apropiate de anchetă, prima probă biologică ar indica o alcoolemie de 0,67 la mie, iar cea de-a doua, 0,44 la mie, valori pentru care permisul este suspendat, fără discuţii. Mai ales că împotriva femeii a fost începută urmărirea penală la câteva ore după accident.

Anchetatorii susţin că valorile de alcoolemie nu o încadrează pe şoferiţă la o infracţiune, însă vor cântări greu, vor fi o circumstanţă agravantă în economia acuzaţiei de ucidere din culpă.

 

Ea susţine că ar fi strănutat chiar înainte de a călca pedala de acceleraţie

 

Asta chiar dacă s-a apărat şi luni, la audieri. Ea susţine că ar fi strănutat chiar înainte de a călca pedala de acceleraţie şi nu frâna, cum ar fi fost normal, şi asta chiar înainte de intersecţia în unghi de 90 de grade, unde avea şi un indicator de cedează trecerea. Anchetatorii au decis să o rețină 24 de ore din cauză că a urcat băută la volan.

Femeia a negat că ar fi consumat alcool. De asemenea, ea a relatat că în momentul în care s-a apropiat de capătul străzii unde trebuia să vireze la dreapta, a avut un acces de strănut, a vrut să frâneze, dar a apăsat pedala greşită.

Femeia, în vârstă de 56 de ani, a spus că a fost agresată la locul accidentului şi că a primit îngrijiri la spital.

De asemenea, ea a afirmat că îşi regretă fapta şi că vrea să ajute familiile celor două fete care au decedat în accicent.

 

Cei din cartierul Andronache cer vehement ca pe străzile din zonă să fie limitată viteza la 30 de kilometri pe oră

 

După tragedia de sâmbătă, cei din cartierul Andronache cer vehement ca pe străzile din zonă să fie limitată viteza la 30 de kilometri pe oră mai ales că, de când a fost deschis accesul dinspre autostrada A3, traficul a crescut foarte mult, informează Știrile PRO TV.

Problema limitării vitezei pe toate aceste străduţe poate fi rezolvată doar de Primăria Capitalei, în comisia de circulaţie. Pentru a grăbi lucrurile, Primarul sectorului 2 a cerut ca măsura să poată fi luată la nivelul Consiliului local.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel