Primarul Antal Arpad: N-am pus niciodată steagurile românești pe cântar

Narcis Popa |
Data publicării:

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a afirmat miercuri, că oraşul va fi "împodobit corect" cu steaguri tricolore de Ziua Naţională a României, aşa cum a fost, de altfel, în fiecare an.

"Eu cred că şi în anii precedenţi, de fiecare dată de 1 Decembrie, Sfântu Gheorghe a fost împodobit în mod extrem de corect cu steaguri roşu, galben şi albastre şi minimum acelaşi lucru se va întâmpla şi în acest an (...) Niciodată nu am stat să punem pe cântar, nu ştiu dacă se măsoară în metri sau în kilograme, steagurile pe 15 martie (de Ziua Maghiarimii -n.r), respectiv pe 1 Decembrie. Dar vă pot asigura că, pe 1 Decembrie, Sfântu Gheorghe va fi împodobit, aşa cum a fost, de altfel, şi în anii precedenţi. Deci, toate acele minciuni care au apărut în presa centrală, că pe 1 Decembrie nu e niciun steag în Sfântu Gheorghe şi că pe 15 martie e plin de steaguri ungureşti sunt numai minciuni şi aberaţii", a declarat Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a apreciat că relaţia sa cu comunitatea românească din oraş este "foarte bună", dar că sunt anumite persoane care "vor să otrăvească relaţiile dintre români şi maghiari", amintindu-l în context pe liderul Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), Dan Tănasă.

Acesta i-a solicitat recent primarului Antal Arpad, să "acorde respectul cuvenit" Zilei Naţionale a României şi să arboreze pe 1 Decembrie drapelul României pe străzile oraşului, în acelaşi mod în care a arborat drapelul Ungariei pe data de 15 martie, cu prilejul Zilei maghiarilor de pretutindeni.

"ADEC îi solicită public primarului ca, în anul Centenarului Marii Uniri, să manifeste acelaşi spirit organizatoric şi cu ocazia Zilei Naţionale a României (...) şi să arboreze drapele ale României identice ca dimensiuni şi în aceleaşi locuri cu cele ale Ungariei arborate pe 15 martie anul acesta", a afirmat Dan Tănasă, într-un comunicat dat recent publicităţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel