Primar: „Românii care vin din Spania, Italia sau Germania aduc virusul”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Primar „Românii care vin din Spania, Italia sau Germania aduc virusul”
Primar „Românii care vin din Spania, Italia sau Germania aduc virusul”

Localitatea Cristian are cea mai mare incidență raportată la mia de locuitori, din județul Sibiu. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sibiu, transmiterea în această localitate este comunitară. Primarul comunei spune că principalul factor în creșterea numărului de cazuri sunt locuitorii care se întorc din străinătate.

Cristian este localitatea din județul Sibiu cu cea mai mare incidență raportată la mie de locuitori. În ultimul raport trimis de reprezentanții Instituției Prefectului, Cristian avea o rată de incidență de 5,99 la mia de locuitori, în condițiile în care, următoarea comună, Râu Sadului are o incidență de 3,37 la mia de locuitori. În momentul de față, în Cristian sunt 27 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile. Potrivite reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sibiu, în această comună, transmiterea este comunitară. Nu există focare.

Contactat telefonic de reporterul Turnul Sfatului, primarul comunei, Ioan Seuchea spune că un factor important în creșterea numărului de cazuri în constituie întoarcerea din străinătate a celor care locuiesc în comună, dar lucrează în alte țări ale Europei. 

„Sunt oamenii care vin din Spania, din Italia. Sunt o mulțime de oameni care sunt plecați și vin încoace și aduc virusul. Asta se întâmplă, pentru că atunci când primim situațiile cazurilor acolo scrie de unde și când au venit: din Spania, din Italia, din Germania. Oamenii respectă regulile și deciziile de carantinare și sunt controlați de polițiști. Nu am văzut niciunul pe stradă până acum. În comună se respectă toate regulile date de incidența pe care o avem. Sperăm ca în curând să se schimbe situația și la noi, pentru că oamenii se vaccinează. Merg într-una și se vaccinează. De exemplu, la noi în primărie, toată lumea este vaccinată, inclusiv eu”, spune Ioan Seuchea, primarul comunei Cristian.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel