Prima româncă aleasă consilier judeţean în UK, asaltată cu mesaje xenofobe: „Să vă duceți toți acasă și să vă conduceți propria țară!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Prima româncă aleasă consilier judeţean în Marea Britanie, asaltată cu mesaje rasiste: „Să vă duceți toți acasă și să vă conduceți propria țară!”
Prima româncă aleasă consilier judeţean în Marea Britanie, asaltată cu mesaje rasiste: „Să vă duceți toți acasă și să vă conduceți propria țară!”

Alexandra Bulat este primul român ales consilier de comitat în Regatul Unit. Tânăra româncă de 27 de ani a candidat pe listele Partidului Laburist şi s-a clasat pe primul loc în circumscripţia Abbey din oraşul Cambridge.

Alexandra Bulat trăieşte în Regatul Unit încă din 2012, a absolvit Facultatea de Sociologie şi Studii Media în vara anului 2015, la University College Londra, iar din 2020, a devenit doctor în sociologie politică şi studii de migraţie la Cambridge. 

După ce a câștigat alegerile, Alexandra a publicat un video pe rețelele sociale.

„Anul trecut mi-am dat seama că există 800.000 de români în Marea Britanie și niciun consilier județean român. Așa că m-am gândit că iată o idee că voi candida la alegeri. Nu mă așteptam, dar astăzi am devenit primul consilier județean din România!”, a spus Alexandra în video.

Însă, mesajele xenofobe au apărut imediat.

 

 

„Este timpul să vă duceți cu toții acasă și să vă conduceți propria țară și să ne lăsați pe noi să ne conducem singuri țara”.

 

„Nu sunt străină de comentariile rasiste și xenofobe, dar volumul acestora este imens. Mă întreb uneori, dacă un cetățean britanic ar deveni consilier în România, oare ar primi aceeași reacție pe rețelele de socializare”, a răspuns Alexandra.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel