Prima reacție a ucigașului din Mehedinți, arestat că a incendiat o tânăra de 17 ani: „Judecătorul știe mai bine”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Ion Turnagiu, bărbatul din Mehedinți acuzat de tentativă de omor după ce a incendiat o tânăra de 17 ani nu a vrut să conteste decizia prin care a fost arestat preventiv de un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Mehedinți.

Prezentat sâmbătă în față instanței, cu propunerea de arestare preventivă și arestat preventiv, Ion Turnagiu a declarat după pronunțarea deciziei de arestare că nu dorește să conteste hotărârea. Ionuț Băloi, avocat desemnat din oficiu al lui Turnagiu, a declarat că nu poate oferi detalii din anchetă, cercetările fiind într-o faza în care urmărirea este nepublică.

Avocatul lui Turnagiu a declarat, însă, că bărbatul acuzat de tenativă de omor iar după pronunțarea sentinței a declarat că nu depune contestație împotriva deciziei de arestare.

„Judecătorul știe mai bine ce soluție se impune. Așa s-a pronunțat în ședința”, a declarat avocatul.

Criminal în serie

Ion Turnagiu (45 de ani), bărbatul care a incendiat o tânăra de 17 ani după ce a aruncat cu benzină pe ea, este un criminal în serie, condamnat în 1994 la închisoare pe viață pentru că a comis cinci crime. Primele două crime ale acestuia le-a săvârșit în 30 martie 1993, la o luna de la împlinirea vârstei de 18 ani, relatează Ziare.com. Doi bătrâni din Calea Rahovei - București, care ar fi fost rude cu Turnagiu, aveau să fie uciși cu sânge rece în scop de jaf.

Câteva luni mai târziu, în septembrie 1993, în localitatea Racoviță, județul Timiș, Ion Turnagiu a ucis o femeie însărcinată în luna a șaptea, tot pentru a o jefui. Polițiștii au descoperit în timpul anchetei că acesta ar fi omorât și o altă persoană, o dată cu femeia însărcinată.

Ultima crimă comisă de acest bărbat s-a petrecut în noiembrie 1993, în parcul din vecinătatea gării din municipiul Drobeta Turnu Severin. A omorât un bărbat pe care voia, la fel că și pe victimele anterioare, să îl jefuiască. Turnagiu a fost prins după această ultima crimă și a fost trimis la închisoare pe viață. Potrivit legislației românești, după 20 de ani de detenție, condamnații la închisoare pe viață pot solicită liberarea condiționată. Astfel, a fost liberat condiționat în 10 iunie 2019, de Tribunalul Mehedinți, după 26 de ani și aproape 7 luni de închisoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel